Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: delo in molitev se dopolnjujeta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 06. 2021 / 13:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2021 / 16:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: delo in molitev se dopolnjujeta

Papež: delo in molitev se dopolnjujeta

Nenehna povezanost z Bogom je »notno črtovje, kamor zapisujemo melodijo svojega življenja«.

Splošna avdienca 9. junija 2021 FOTO: Vatican Media

Po besedah papeža Frančišek se delo in molitev nenehno dopolnjujeta med seboj. Tudi v trenutkih, ko to ni očitno, je molitev dih in vitalna podlaga našega dela, je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa dejal v nagovoru med današnjo splošno avdienco na Dvorišču sv. Damaza ob Apostolski palači v Vatikanu.

Ob vseh dejavnostih lahko človek v molitvi ves čas ostane povezan z Bogom in nenehno misli nanj, je pojasnil Frančišek. »Molitev je kot nekakšno notno črtovje, kamor zapisujemo melodijo svojega življenja. Ni v nasprotju z vsakdanjo delavnostjo, ni v nasprotju z mnogimi majhnimi obveznostmi in srečanji, temveč je kraj, kjer vsako dejanje najde svoj smisel, svoj zakaj in svoj mir.«

Človek ima pogosto občutek, da nikoli ne uspe priti vsemu do dna

Nečloveško se je tako poglobiti v delo, da ne ostane časa za redno molitev. Poleg tega ni dobro, če izgubimo stik s stvarnostjo in življenjem. V praksi to vodi v težave, je dejal papež. Preobremenjeni očetje in matere lahko začutijo nostalgijo po času v svojem življenju, ko so zlahka našli redni čas in prostor za molitev. Človek ima pogosto občutek, da nikoli ne uspe priti vsemu do dna. Zato je lepo vedeti, da se Bog, naš Oče, ki mora skrbeti za celotno vesolje, vedno spomni vsakega od nas.

Kateheze med sredinimi splošnimi avdiencami so že nekaj tednov namenjene vprašanju molitve. Papež je ob tej priložnosti spregovoril že o molitvi k Jezusu ter o ponižnosti in potrpežljivosti v molitvi.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh