Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Delo ne sme ovirati družinskega življenja

Objava: 17. 05. 2012 / 07:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Delo ne sme ovirati družinskega življenja

Benedikt XVI. se je med včerajšnjo splošno avdienco zavzel za ohranitev nedelje kot dneva počitka.

Po besedah papeža Benedikta XVI. delo ne sme ovirati družinskega življenja, pač pa bi ga moralo spodbujati. Delo naj bi družini omogočilo, 'da se odpre za življenje in za odnos z družbo in Cerkvijo', je sveti oče dejal v nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Rimu in se obenem zavzel za ohranitev nedelje kot dneva počitka ter priložnosti za krepitev družinskih vezi.

Papež je o družinskih vezeh spregovoril dan po mednarodnem dnevu družine, ki smo ga obhajali minuli torek. V letošnjem letu je bil dan družine, ki so ga razglasili Združeni narodi, posvečen združljivosti poklicnega in družinskega življenja. Tudi svetovno katoliško srečanje družin v Milanu junija letos prirejajo pod geslom 'Družina: delo in praznovanje'.

Kot poroča Radio Vatikan, je papež Benedikt XVI. med včerajšnjo splošno avdienco pričel tudi nov sklop katehez o molitvi, tokrat namenjenih molitvi v pismih sv. Pavla. Kot je dejal vernikom, zbranim na Trgu sv. Petra, nas sv. Pavel uči, da se moramo v molitvi odpreti prisotnosti Svetega Duha, ki moli v nas, da bi nas privedel k Bogu.

Pavlova molitev se po papeževih besedah izraža v različnih oblikah, od zahvaljevanja do blagoslavljanja, od hvalnice do prošnje in priprošnje, kar kaže na to, kako molitev zaobjema vsak življenjski položaj. Sveti Pavel nam želi sporočiti, da molitev ni le dobro delo, ki ga mi storimo za Boga, ampak je predvsem dar in sad žive prisotnosti Očeta in Jezusa Kristusa v nas. Po papeževih besedah v molitvi bolj kot v ostalih razsežnostih bivanja izkusimo svojo slabotnost in revščino ustvarjenega bitja, kajti postavljeni smo pred vsemogočnost in presežnost Boga. V nas raste potreba po tem, da zaupamo in se vedno bolj izročamo Njemu, Sveti Duh pa je tisti, ki razsvetljuje naše misli in ogreva naša srca.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh