Zapri
Iskanje

Papež: Dialog iščimo tudi z nasprotniki Cerkve

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 06. 2013 / 07:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež: Dialog iščimo tudi z nasprotniki Cerkve

Papež: Dialog iščimo tudi z nasprotniki Cerkve
Frančišek je v avdienco sprejel uredništvo jezuitske revije 'La Civilta Cattolica' in obiskovalcem izrazil obžalovanje zaradi 'brezna, ki je nastalo med evangelijem in sodobno kulturo'.

Frančišek je v avdienco sprejel uredništvo jezuitske revije 'La Civilta Cattolica' in obiskovalcem izrazil obžalovanje zaradi 'brezna, ki je nastalo med evangelijem in sodobno kulturo'.

Po mnenju papeža Frančiška mora Cerkev iskati dialog tudi z nekristjani in neverniki. Izredno pomemben je celo pogovor s tistimi, 'ki ostro nasprotujejo Cerkvi in jo na najrazličnejše načine preganjajo', kot je sveti oče dejal v nagovoru med avdienco za uredništvo jezuitske revije 'La Civilta Cattolica' minuli konec tedna v Vatikanu. Najpomembnejša naloga Cerkve je rušenje zidov in gradnja mostov. »Kdor vzpostavi dialog, je prepričan, da ima tudi njegov sogovornik kaj koristnega za povedati«, je prepričan Frančišek.
Papež, ki sam pripada redu jezuitov, je italijansko kulturno revijo pohvalil kot pomemben in 'drugačen' prispevek k intelektualni razpravi. Pri tem je v korist duhovna moč presoje, ki velja za 'zaklad jezuitov'. »Danes so duhovna vprašanja večja kot kadar koli prej, zato potrebujemo nekoga, ki nam jih zna predstaviti in pojasniti, ki jih sam dobro razume.« Papež je kot 'dramo' označil dejstvo, da je med evangelijem in sodobno kulturo nastalo veliko brezno; pisci so poklicani, da to brezno presežejo.

Jezuitska revija 'La Civilta Cattolica' je bila ustanovljena leta 1850 in izhaja dvakrat mesečno. Rdeča nit revije je dialog med Cerkvijo in družbo. Članke pred objavo preberejo tudi na vatikanskem državnem tajništvu, zato objavljena besedila več ali manj veljajo kot uradno stališče Cerkve.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805



Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close