Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež do začetka adventa še v Kalabrijo, Assisi in zahodno Afriko

Objava: 28. 09. 2011 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež do začetka adventa še v Kalabrijo, Assisi in zahodno Afriko

26. oktobra, dan pred svetovnim molitvenim srečanjem v Assisiju, bo Benedikt XVI. z verniki molil za medversko razumevanje tudi na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Papeža Benedikta XVI. po potovanju v domovino do zaključka leta čaka še precej zahteven delovni program. Oktobra in novembra sta predvideni dve potovanji znotraj Italije, v Kalabrijo in Assisi, pa tudi obisk zahodnoafriške države Benin, kot so v začetku tedna napovedali z Vatikanskega tiskovnega urada.

9. oktobra Benedikt XVI. potuje v Lamezia Terme v Kalabriji. Tam bo obhajal slovesno bogoslužje, obiskal pa bo tudi bližnjo kartuzijo sv. Bruna Kölnskega. Sveti Bruno, rojen okoli leta 1030, je izhajal iz stare kölnske plemiške družine. Umrl je 6. oktobra 1101 v samostanu po imenu Certosa di Serra San Bruno, ki ga je sam ustanovil, Benedikt XVI. pa bo tam ob svojem obisku molil večernice in se sestal s tamkajšnjimi redovniki.

23. oktobra bo sveti oče na Trgu sv. Petra v Vatikanu za svetnike razglasil italijanskega škofa Guida Mario Confortija (1865-1931), redovnega ustanovitelja Luigija Guanello (1842-1915) in Bonifacio Rodriguez de Castro (1837-1905). Teden dni pred tem, 16. oktobra, bo papež v baziliki sv. Petra daroval 'sveto mašo za novo evangelizacijo'.

26. oktobra, dan pred svetovnim molitvenim srečanjem v Assisiju, bo Benedikt XVI. z verniki molil za medversko razumevanje tudi na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Natančni program srečanja v Assisiju in seznam udeležencev bosta objavljena kasneje.

Ostali osrednji liturgični termini v naslednjih tednih so spominska bogoslužja okoli praznikov vseh svetih in vernih rajnih. 2. novembra bo Benedikt XVI. vodil tradicionalno molitev za vse pokojne papeže, naslednjega dne, 3. novembra, pa bo v vatikanski baziliki daroval sveto mašo za vse kardinale in škofe, ki so umrli v preteklem letu.

4. novembra bo papež s slovesnim večernim bogoslužjem v baziliki sv. Petra odprl novo akademsko leto na papeških univerzah.

Njegovo zadnje inozemsko potovanje v letošnjem letu se prične v petek, 18. novembra. Benedikt XVI. bo obiskal Benin v zahodni Afriki. Vrhunec potovanja bo slovesno bogoslužje z afriškimi škofi ob predstavitvi zaključnega dokumenta afriške sinode v soboto, 19. novembra, ter zaključna sveta maša na nedeljo Kristusa Kralja, 20. novembra.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh