Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež evropskim skavtom: "Vi ste protagonisti sveta!"

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 04. 08. 2014 / 11:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež evropskim skavtom: "Vi ste protagonisti sveta!"

Papež evropskim skavtom: "Vi ste protagonisti sveta!"

Okrog 200 skavtov se je srečalo na Rogli, še večji mednarodni evropski shod skavtov oziroma jamboree pa je ta teden v Normandiji, kjer se je zbralo kar okrog 12 tisoč mladih iz 20 držav.

Foto: splet

Okrog 200 skavtov se je srečalo na Rogli, še večji mednarodni evropski shod skavtov oziroma jamboree pa je ta teden v Normandiji, kjer se je že v nedeljo zbralo kar okrog 12 tisoč mladih iz 18 držav. Papež jim je poslal posebno sporočilo, v katerem jih prosi: »Molite za mir, varujte krščanske vrednote,« in dodaja, da so prav oni protagonisti tega sveta, vendar pa se morajo nujno podati na pot, kjer bodo srečali Jezusa. Ne smejo sveta le opazovati, se smejo se bati spopadati se s preizkušnjami, s katerimi bi zavarovali krščanske vrednote, med katerimi je izpostavil spoštovanje človeškega življenja, razvoj, dostojanstvo in boj proti revščini. Na poti proti lahko Boga vidijo prek lepote narave, ljubezni, druženja in služenja bližnjim. »Pojdite brez strahu služiti,« jih poziva papež Frančišek. Služiti bližnjim na oddaljenih odročnih območjih, pri tem pa jim bosta pomagali božja moč in ljubezen. »V trenutkih, ko bo vaša pot težja, pa vam bosta pomagali ljubezen in podpora Cerkve, ki je mati in katero ste poklicani ljubiti in ji služiti z veseljem ter velikodušnostjo, ki sta lastna mladim,« je svoje sporočilo evropskim skavtom končal sveti oče.

Mednarodni evropski shop poteka pod sloganom venite et videte (Pridite in poglejte!). To je tudi odgovor na vprašanje: "Gospod, kje pa ti živiš?", ki so ga Jezusu postavili učenci Janeza Krstnika. Srečanje je odprl monsignor Cyril Vasil, jezuit iz Košic na Slovaškem in tajnik kongregacije za vzodne Cerkve, ki je imel pridigo na otvoritveni maši.


Vir: Radio Vatikan

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh