Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež februarja 2022 potuje v Firence

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 16. 11. 2021 / 15:45
Oznake: Cerkev, Družba, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.11.2021 / 15:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež februarja 2022 potuje v Firence
Papež Frančišek na srečanju v Bariju februarja 2020 FOTO: Vatican Media

Papež februarja 2022 potuje v Firence

Papež Frančišek bo 27. februarja prihodnje leto obiskal Firence, kjer se bo srečal s škofi in župani Sredozemlja, pozdravil nekatere družine beguncev in pribežnikov ter daroval sveto mašo.

Napoved papeževega obiska v Firencah je po navedbah Radia Vatikan objavila Italijanska škofovska konferenca, v sporočilu za javnost pa je zapisano, da bo sveti oče ob 8. uri pristal na atletskem stadionu Luigi Ridolfi, pol ure pozneje pa se bo v dvorani Salone dei Cinquecento v mestni hiši Palazzo Vecchio srečal s škofi in župani, ki jih bo tudi nagovoril.

Papež Frančišek se bo v Firencah srečal z družinami beguncev in pribežnikov.

Nato bo v dvorani Leona X. pozdravil nekatere župane, ob 9.30 pa je predvideno srečanje z družinami beguncev in pribežnikov. Ob pol enajsti uri bo papež v baziliki Svetega Križa daroval sveto mašo, na ploščadi pred baziliko pa bo sledila opoldanska molitev angelovega češčenja. Po molitvi se bo sveti oče vrnil v Vatikan.

Kardinal Gualtierro Bassetti, predsednik Italijanske škofovske konference, je izrazil svojo »globoko hvaležnost papežu Frančišku za to dejanje pozornosti do pobude, ki vključuje cerkvene in civilne skupnosti Sredozemlja. Kot se je že zgodilo na prejšnjem srečanju, leta 2020 v Bariju, papež pobudo ne le blagoslavlja, ampak jo zapečati s svojo navzočnostjo.« Po Bassettijevih besedah bo srečanje v Firencah priložnost za nadaljevanje premišljevanja o tem, kar je sveti oče naročil v Bariju: za prizadevanje, da bi obale Sredozemlja znova postale simbol edinosti in ne meje.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh