Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek ne razmišlja o odstopu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 30. 05. 2016 / 10:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek ne razmišlja o odstopu

Na avdienci Papeškega sklada Scholas Occurentes tudi George Clooney, Richard Gere in Salma Hayek.

Papež Frančišek se je včeraj srečal s predstavniki več kot štiridesetih univerz z vsega sveta, ki sodelujejo s Papeškim skladom Scholas Occurrentes. V Rimu so se udeležili svetovnega kongresa na temo Med univerzo in šolo, zid ali most. Ob tem so oznanili tudi ustanovitev akademske katedre Scholas, namenjene poglabljanju pedagogike papeža Frančiška, ki jo je spodbujal še kot nadškof v Buenos Airesu.



Srečanje v novi sinodalni dvorani v Vatikanu je bilo živahno, obogateno z glasbo, s pričevanji in z mnogimi vprašanji, ki so jih udeleženci zastavljali svetemu očetu. Papež je nanje odgovarjal v svojem značilnem slogu. Med drugim je priznal, da doslej ni še nikoli razmišljal o odstopu s papeškega položaja. »Nikoli si nisem mislil, da bom izvoljen za papeža. To je bilo zame veliko presenečenje. Toda od tistega trenutka dalje mi je Bog naklonil mir, ki ga občutim še danes. In to me vodi naprej. Po drugi strani pa sem po naravi precej lahkomiseln in verjetno tudi zato kar vztrajam v zaupani mi vlogi.«

Med udeleženci avdience za predstavnike Scholas Occurentes, ki so se včeraj srečali s papežem, so bili tudi trije znani filmski igralci: George Clooney, Richard Gere in Salma Hayek. Papeški sklad je hollywoodske zvezdnike odlikoval zaradi njihovih prizadevanj za zapostavljene otroke.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: splet / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh