Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pojdimo za Jezusom in v mesecu maju molimo rožni venec

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 05. 2022 / 15:44
Oznake: Cerkev, Papež, Vera, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.05.2022 / 15:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pojdimo za Jezusom in v mesecu maju molimo rožni venec
Sveti oče je zbrane povabil k molitvi za mir. FOTO: Vatican Media

Pojdimo za Jezusom in v mesecu maju molimo rožni venec

Papež Frančišek nas je povabil, da bi v Marijinem mesecu maju posvetili rožni venec prošnji za mir.

»Dragi bratje in sestre, blagoslovljeno nedeljo! Evangelij današnjega dne pripoveduje o tretjem Jezusovem prikazanju apostolom.« S temi besedami je papež Frančišek začel svoj nedeljski nagovor. 

»Gre za srečanje, ki se je zgodilo pri Galilejskem jezeru in v katerem je najbolj udeležen Simon Peter. Vse se je začelo z njim, ki je rekel drugim apostolom: "Ribe grem lovit." Nič nenavadnega ni v tem, saj je bil ribič, a je opustil ta poklic, ko je ravno na obali jezera pustil mreže, da bi šel za Jezusom. In sedaj, ko Vstali zamuja, Peter rahlo nezaupljiv predlaga drugim, da bi se vrnili k prejšnjemu življenju. Drugi pa to kar sprejmejo.« 

Nevarnost, ki preti tudi nam

»Zna se zgoditi tudi nam, da zaradi utrujenosti, razočaranja, morda celo zaradi lenobe, pozabimo Gospoda in prezremo velike izbire, ki smo jih storili, ter se zadovoljimo z nečim drugim. Toda če počnemo tako, postanemo razočarani; podobno, kot je Petrovo razočaranje s praznimi mrežami. Gre za pot, ki te vodi nazaj in te ne zadovolji,« je prepričan papež. 

Naj nam Marija, ki je Gospodu takoj rekla »da«, pomaga najti zagon dobrega. (papež Frančišek) 

»Bratje, sestre, ko imamo v življenju prazne mreže, ni čas jadikovanja, da se raztresemo in se vrnemo v stare čase. Tedaj je čas, da ponovno stopimo za Jezusom, da najdemo pogum za ponovni začetek, da z Jezusom odrinemo na globoko.« S temi besedami je papež zaključil svoj današnji nagovor. 

Sveti oče je zbrane povabil, da bi v Marijinem mesecu maju posvetili rožni venec za mir. Pri tem je posebej izpostavil razdejani Mariupol (Marijino mesto), ki je bilo »barbarsko uničeno«. Vse verne po svetu zato naproša, da mesec maj posvetimo molitvi za mir – še posebej za mir v Ukrajini. 

Papeževe težave z zdravjem se nadaljujejo 

Catholic News Agency poroča, da se papeževe težave z bolečinami v kolenu nadaljujejo. »Obstaja težava: moja noga ni v redu, ne deluje in zdravnik mi je rekel, naj ne hodim. Rad hodim ... tokrat pa moram ubogati zdravnika,« je papež včeraj, 30. aprila, dejal na srečanju s slovaškimi romarji. 

Papež je slovaške romarje pozdravil sede. FOTO: Vatican Media



Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh