Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek prvič v Afriko

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 11. 09. 2015 / 07:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Frančišek prvič v Afriko

Sveti oče bo med 25. in 30. novembrom obiskal Kenijo, Ugando in Srednjeafriško republiko.

Papež Frančišek bo prvič potoval na afriško celino. Kot so včeraj sporočili iz Vatikana, bo 78-letni voditelj katoliške Cerkve med 25. in 30. novembrom obiskal Kenijo, Ugando in Srednjeafriško republiko. To bo papeževo 11. potovanje v tujino. Uradni program obiska bo predstavljen v kratkem. Afrika je zadnji obiska papeža doživela leta 1985, ko je Janez Pavel II. (1978-2005) potoval v Kenijo in Srednjeafriško republiko, leta 1993 pa Ugando.



19. septembra sveti oče odhaja na devetdnevno potovanje na Kubo in v Združene države Amerike, v tem času pa bo obiskal šest tamkajšnjih velemest.

Kot je za časnik National Catholic Reporter (NCR) včeraj povedal vatikanski veleposlanik v Keniji in Južnem Sudanu, nadškof Charles Daniel Balvo, bo papež v Afriki v petih dneh obiskal tri prestolnice - Nairobi, Kampalo in Bangui. To bo potovanje v »izjemno dramatičnem položaju«, predvsem v Srednjeafriški republiki. Nekdanja francoska kolonija na meji med islamsko in krščansko Afriko je namreč doživela že nič koliko krvavih verskih sporov in spopadov.

Nadškof Balvo je še dejal, da v Nairobiju načrtujejo množično bogoslužje na prostem ter srečanje s tamkajšnjimi duhovniki, redovniki in redovnicami. Papež bo obiskal tudi urade Združenih narodov in eno največjih revnih naselij na tem območju.

Balvo je v pogovoru za NCR prvo papeževo potovanje v Afriko povezal z njegovim obiskom afriških beguncev na otoku Lampedusa. »To vprašanje in vsi prizadeti – preseljenci in njihova domovina, z vsemi družbenimi nemiri – so papežu prav posebej pomembni«, je pojasnil nadškof.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh