Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek: Stopite iz grobov vaših strahov [VIDEO]

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 18. 04. 2022 / 13:01
Oznake: Papež, Velika noč
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2022 / 16:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek: Stopite iz grobov vaših strahov [VIDEO]
Papež Frančišek na velikonočni ponedeljek pozdravil množico, zbrano na Trgu sv. Petra. FOTO: Vatican media

Papež Frančišek: Stopite iz grobov vaših strahov [VIDEO]

Bodite pogumni in postanite oznanjevalci velikonočnega veselja, je vernike na velikonočni ponedeljek spodbudil papež Frančišek.

Na velikonočni ponedeljek je papež Frančišek z balkona apostolske palače pozdravil zbrano množico vernikov ter jih pozval, naj se opogumijo in delijo velikonočno veselje. Človek tega ne more zadrževati zase, veselje se z delitvijo pomnoži, je dejal pred opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra. 

»Če se odpremo in oznanjamo evangelij, se bodo naša srca odprla in premagala strah,« je opogumil zbrane vernike.


Ne bojte te

Ob tem se je dotaknil dnevne Božje besede, ki pripoveduje o Jezusovem prikazanju ženam, ki so šle h grobu. Njegove prve besede so bile: »Ne bojte se.« Te tolažilne besede potrjujejo, kako nas strah lahko povsem ohromi, je dejal papež. 

Strahovi se rodijo iz velikega strahu pred smrtjo, a Jezus je na veliko noč smrt premagal in nihče drug ne bi mogel bolj prepričljivo izreči »Ne bojte se,« je razmišljal Sveti oče.

Pojdite in povejte drugim

Jezusovo naročilo ženam, »pojdite in povejte drugim«, velja tudi danes, je dejal papež. Sporočilo veselja velike noči je treba posredovati naprej. 85-letni cerkveni voditelj je ob tem dejal, da za to dejanje niso potrebne nikakršne posebne spretnosti ali spodobnosti, temveč je treba le slišati Gospodovo povabilo, opustiti vse dvome in oznanjati veselje, ki ga ni moč zadržati zase.

Sveti oče je ob tem posvaril pred napačnimi informacijami in lažmi, ki vodijo nazaj v grob. Spregledati je treba ne le laži drugih, temveč tudi lastne laži, ki mračijo naše srce. Naj luč vstalega Kristusa razblini temo v naših srcih, je dejal papež ter sklenil s prošnjo, naj Blažena Mati »pomaga premagati naše strahove in nam daje strast do resnice.«

Nocoj molitveno bdenje mladih

Nato je papež z zbrano množico vernikov moli Raduj se, Kraljica nebeška ter vse zaželel vesele velikonočne praznike.

Po molitvi tudi danes papež ni mogel mimo vojn, spopadov in nemirov, ki pretresajo svet. Izrazil je željo, da bi »milost Vstalega Gospoda podarila tolažbo in upanje vsem, ki trpijo. Naj nihče ne bo zapuščen!« je dejal Sveti oče. Zbrane je opogumil z dejstvom, da je v odločilnem boju proti zlu zmagal Bog.

 Pozdravil je tudi množico mladih Italijanov, ki so danes priromali v Vatikan. Z večernih urah bodo skupaj s Svetim očetom imeli na trgu molitveno bdenje. Pričakujejo okoli 57 tisoč mladih.

Nalaganje
Nazaj na vrh