Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočno slavje v Kijevu: kardinal Krajewski prinesel papežev blagoslov

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 18. 04. 2022 / 11:45
Oznake: Papež, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2022 / 11:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velikonočno slavje v Kijevu: kardinal Krajewski prinesel papežev blagoslov
Kardinal Krajewski pri velikonočni maši v kijevski katedrali. FOTO: Vatican media

Velikonočno slavje v Kijevu: kardinal Krajewski prinesel papežev blagoslov

Na velikonočno nedeljo je aleluja zadonela tudi v katoliški katedrali v Kijevu. Pri velikonočni sveti maši je somaševal kardinal Konrad Krajevski, papežev miloščinar. Ob veliki noči je ukrajinske vernike spomnil na Kristusovo zmago nad smrtjo in jih opogumil, da zato nikoli ne smejo izgubiti upanja.

Slovesni sveti maši na veliko noč sta v kijevski stolnici predsedovala apostolski nuncij v Ukrajini nadškof Visvaldas Kulbokas in kijevsko-žitomirski škof Vitalij Krivitski, poroča Vatican media.

Za velikim petkom mora priti velika noč

Zbrane vernike je nagovoril kardinal Krajewski in jim prinesel blagoslov papeža Frančiška. Ob tem se je spomnil velikega petka, ko je stal ob množičnem grobišču v Borodjanki, kjer je bilo med rusko okupacijo tega mesta pokopanih več kot 80 ljudi. Trpečemu ljudstvu je dejal, da naša vera ne sme popustiti takšni grozi in bolečini.

»Kristus je moral vstati, sicer bi ostali v večnem velikem petku. Če bi obstali in se ustavili le v trpljenju in grehu, s človeškega vidika ne bi bilo izhoda iz te situacije,« je dejal papežev miloščinar.

Vendar smrt ni imela zadnje besede, je zbrane vernike opogumil kardinal Krajewski. »Hvala Bogu za vstajenje. Ko Kristus zavrže zlo, je upanje v njegovem blagoslovu.«

Velikonočna procesija v kijevski katedrali. FOTO: Vatican media

Papežev blagoslov trpečim Ukrajincem

Ob tem je spomnil na besede papeža Frančiška v velikonočnem Urbi et Orbi, ko je pozval vse k molitvi za Ukrajino. Dodal je, da jim prinaša blagoslov Svetega očeta. »Naj kraljuje mir, ker je Kristus premagal smrt. On je vstal, vstali bomo tudi mi,« je dejal Krajewski ter v ukrajinščini še izrekel: »Kristus je vstal!«

Nalaganje
Nazaj na vrh