Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek v prvem postnem tednu na duhovnih vajah

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 19. 02. 2024 / 14:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.02.2024 / 14:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek v prvem postnem tednu na duhovnih vajah
Papež na zadnjih skupnih postnih duhovnih vajah s člani rimske kurije marca 2019. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek v prvem postnem tednu na duhovnih vajah

Papež Frančišek prvi postni teden v letošnjem letu posveča osebni duhovni pripravi na velikonočne praznike.

Kot je oznanil po nedeljski opoldanski molitvi angelovega češčenja, se je skupaj s člani rimske kurije odpravil na tradicionalne postne duhovne vaje. Voditelj Katoliške cerkve do petka ne bo opravil nobenih srečanj, odpovedana je tudi sredina splošna avdienca.

Do leta 2019, pred izbruhom koronaepidemije, je papež Frančišek vodilne člane rimske kurije na začetku postnega časa vsako leto povabil na nekajdnevni duhovni odmik zunaj Rima.

Tradicionalni odmik v začetku postnega časa je tudi tokrat predviden kar v Rimu. Papež je kardinale in druge člane kurije pozval, naj si v tem času privoščijo osebne duhovne vaje: med 18. in 23. februarjem naj bi prekinili svoje delo in se umaknili v molitev.

Do leta 2019, pred izbruhom koronaepidemije, je papež Frančišek vodilne člane rimske kurije na začetku postnega časa vsako leto povabil na nekajdnevni duhovni odmik v izobraževalni center v Albanskem gričevju nedaleč od Rima. Poleg trenutkov tišine in skupne molitve so udeleženci običajno prisluhnili tudi nagovorom izbranega duhovnega voditelja.

Nalaganje
Nazaj na vrh