Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ima 'lažjo obliko artroze kolkov'

Objava: 16. 11. 2011 / 08:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež ima 'lažjo obliko artroze kolkov'

Tako je na svojem blogu zapisal italijanski poznavalec razmer v Vatikanu, časnikar Andrea Tornielli.

Papež Benedikt XVI. naj bi imel po mnenju italijanskega poznavalca razmer v Vatikanu 'lažjo obliko artroze kolkov'. Sveti oče naj bi sredi letošnjega oktobra pri premagovanju daljših razdalj zaprosil za uporabo premične ploščadi, ki jo je uporabljal tudi njegov predhodnik Janez Pavel II., zapis italijanskega časnikarja Andree Torniellija na njegovem blogu 'vaticaninsider' povzemajo pri avstrijski katoliški agenciji Kathpress. Po mnenju časnikarja torinskega dnevnika 'La Stampa' za tovrstno obrabo trpi 'skoraj vsaj drugi Zemljan, starejši od šestdeset let'.

Ko so papeževi svetovalci priporočili, naj bi Benedikt XVI. uporabljal 'Sedia gestatoria', prenosni papeški prestol, je sveti oče to možnost odločno odklonil, še piše Tornielli.

Že nekaj časa je očitno, da ima štiriinosemdesetletni Benedikt XVI. težave pri hoji. Pogosto potrebuje podporo svojih najožjih sodelavcev, kadar se po strmih stopnicah vzpenja proti oltarju. Premikanje mu otežuje tudi teža liturgičnih oblačil, poudarja Tornielli. Benedikt XVI. ob večjih bogoslužnih slovesnostih namreč rad poseže po mašnih plaščih svojih prednikov, ki pa so v številnih primerih izdelani iz težkih tkanin. Po Torniellijevih navedbah sveti oče znotraj apostolske palače občasno uporablja tudi palico, s katero si pomaga pri hoji.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh