Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež imenoval nove člane Kongregacije za vzhodne Cerkve

Objava: 08. 03. 2012 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež imenoval nove člane Kongregacije za vzhodne Cerkve

Člana kongregacije, odgovorne za stike s katoliškimi orientalskimi Cerkvami, sta odslej tudi münchenski in milanski nadškof, kardinala Marx in Scola.

Papež Benedikt XVI. je nadškofa iz Münchna in Milana, kardinala Reinharda Marxa in Angela Scolo, imenoval za člana vatikanske Kongregacije za vzhodne Cerkve, so včeraj sporočili iz Vatikana. Med novimi člani so še prefekt Kongregacije za škofe, kardinal Marc Ouellet, pariški nadškof kardinal André Vingt-Trois, in maronitski patriarh iz Antiohije, Bechara Boutros Rai.

Kongregacija za vzhodne Cerkve je pristojna za stike s katoliškimi orientalskimi Cerkvami. Te papeža priznavajo za poglavarja, vendar so ohranile lastno liturgijo. Kongregacija za vzhodne Cerkve je pristojna tudi za številne človekoljubne organizacije v podporo kristjanom na Bližnjem vzhodu. Med njenimi člani je tudi dunajski nadškof, kardinal
Christoph Schönborn.

Včeraj pa je Benedikt XVI. imenoval tudi novega tajnika kardinalskega kolegija. Odslej bo to delo opravljal enainsedemdesetletni nadškof Lorenzo Baldisseri, tajnik vatikanske Kongregacije za škofe. Italijan bo nasledil triinsedemdesetletnega Portugalca Manuela Monteiro de Castra, ki je bil v začetku leta imenovan za velikega penitenciarija na vrhu Apostolske penitenciarije. Februarja letos je tudi Monteiro de
Castro postal član kardinalskega kolegija, pred tem pa je tudi on opravljal dela tajnika Kongregacije za škofe.

Baldisseri je od letošnjega januarja ‘drugi mož’ v hierarhiji vplivne Kongregacije za škofe. Pred tem je deloval v diplomatski službi Svetega sedeža. Med postaje na njegovi službeni poti sodijo Haiti, Paragvaj, Indija in nazadnje Brazilija. Kot tajnik kardinalskega kolegija je med drugim pristojen za pripravo srečanj tega najvišjega posvetovalnega telesa svetega očeta.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh