Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež imenoval nove pomožne škofe v rimski škofiji

Objava: 06. 02. 2012 / 07:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež imenoval nove pomožne škofe v rimski škofiji

Za viceregenta rimskega vikariata je bil imenovan karmeličan Filippo Iannone, za pomožna škofa pa sta bila imenovana še škofijska duhovnika Matteo Maria Zuppi in Lorenzo Leuzzi.

Papež Benedikt XVI. je v svoji rimski škofiji imenoval tri nove pomožne škofe. Za viceregenta rimskega vikariata je bil imenovan štiriinpetdesetletni karmeličan Filippo Iannone, doslej škof škofije Sora v Laciju. Kot so sporočili iz Vatikana, je sveti oče Iannoneju obenem podelil naslov nadškofa. Poleg karmeličana sta bila za pomožna škofa imenovana še šestinpetdesetletna škofijska duhovnika Matteo Maria Zuppi in Lorenzo Leuzzi. Papežev zastopnik za rimsko škofijo je kardinalvikar Agostino Vallini.

Filippo Iannone se je rodil 13. decembra 1957 v Neaplju, leta 1976 je vstopil v karmeličanski red. Po končanem študiju teologije je nadaljeval doktorski študij s področja cerkvenega in državnega prava in si pridobil odvetniško licenco v rimski roti. Leta 1982 je prejel duhovniško in leta 2001 škofovsko posvečenje. Po osmih letih na položaju neapeljskega pomožnega škofa je bil leta 2009 imenovan za škofa škofije Sora-Aquino-Pontecorvo, okoli sto kilometrov vzhodno od Rima.

Matteo Maria Zuppi se je rodil 11. oktobra 1955 v Rimu. Od leta 1981 je deloval kot duhovnik v škofiji Palestrina, leta 1988 pa je bil premeščen v rimsko škofijo. Do leta 2000 je delal kot župnijski vikar v rimski cerkvi Santa Maria in Trastevere. Zuppi je duhovni pomočnik Skupnosti sv. Egidija.

Lorenzo Leuzzi je bil rojen 25. septembra 1955 v mestu Trani v južnoitalijanski pokrajini Apuliji. Po osnovnem študiju teologije je leta 1980 doktoriral iz medicine in kirurgije na univerzi v Bariju. Leto dni po duhovniškem posvečenju je leta 1984 zaključil tudi doktorski študij na Papeški univerzi Gregoriana v Rimu. Nazadnje je bil zadolžen za duhovno oskrbo v poslanski zbornici italijanskega parlamenta.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh