Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež imenoval novega tajnika Papeškega sveta za pastoralo zdravja

Objava: 15. 07. 2011 / 07:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež imenoval novega tajnika Papeškega sveta za pastoralo zdravja

Msgr. Jean-Marie Mate Musivi Mupendawatu iz Konga je že dvajset let v službi Svetega sedeža.

Msgr. Jean-Marie Mate Musivi Mupendawatu (55) iz Konga, dosedanji podsekretar pri Papeškem svetu za pastoralo zdravja, je bil imenovan za novega tajnika omenjene ustanove. Papež Benedikt XVI. je za njegovega naslednika imenoval enainpetdesetletnega italijanskega patra kamilijanca Augusta Chendija, ki je bil doslej sodelavec Kongregacije za nauk vere.

Msgr. Musivi je bil rojen 18. julija 1955 v Demokratični republiki Kongo, od julija 2009 pa je opravljal naloge podsekretarja pri Papeškem svetu za pastoralo zdravja. Preden je leta 1991 stopil v službo Svetega sedeža, je bil v domovini sprva profesor in kasneje rektor duhovniškega semenišča v mestu Musienene.

Naloga Papeškega sveta za pastoralo zdravja je spremljanje dela okoli stosedemnajst tisočih katoliških zdravstenih ustanov po vsem svetu. Trenutno okoli dvajset članov sveta razpravlja o stališčih do zdravstveno-političnih tem.

Papeški svet za pastoralo zdravja je leta 1985 ustanovil bl. Papež Janez Pavel II. (1978-2005). Svet je sprva deloval kot Komisija za pastoralo zdravja pri Papeškem svetu za laike, leta 1988 pa je ob prenovi uprave papeških služb postal samostojna ustanova.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh