Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež in anglikanski primas bosta razpravljala o finančnih trgih

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 13. 06. 2013 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež in anglikanski primas bosta razpravljala o finančnih trgih

Med jutrišnjim obiskom bosta cerkvena poglavarja tudi skupaj molila.

Na jutrišnjem srečanju papeža Frančiška z anglikanskim primasom Justinom Welbyjem bosta cerkvena poglavarja med drugim razpravljala o etičnih vprašanjih na področju finančnih trgov, so sporočili iz Vatikana. »Anglikanci in katoličani morajo sodelovati, da bi družbi jasno predstavili moralne smernice«, je zapisano v sporočilu. Ob temi globalne pravičnosti bi lahko canterburyjski nadškof izhajal iz svojih izkušenj kot nekdanji upravitelj naftnega podjetja. Jutrišnje srečanje papežu Frančišku in nadškofu Welbyju nudi prvo priložnost za izmenjavo stališč med obema Cerkvama. Britanec je pred tremi meseci skorajda vzporedno s svetim očetom prevzel položaj poglavarja svoje Cerkve.

V Vatikanu so poudarili, da Welby že sedaj tesno sodeluje s katoliškim nadškofom v Westminstru, Vincentom Nicholsom, predvsem na področju zaščite krščanskih vrednot v družbi, denimo tradicionalne zakonske zveze. Nadškof Nichols bo anglikanskega primasa spremljal na potovanju v Rim, prav tako pa tudi Welbyjeva soproga Caroline.

Med kratkim obiskom bosta cerkvena poglavarja tudi skupaj izrekla opoldansko molitev. Poleg tega bo canterburyjski nadškof obiskal grob sv. Petra pod istoimensko baziliko. Na svojo izrecno željo bo nadškof Welby molil tudi ob grobu bl. papeža Janeza Pavla II. (1978-2005).

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh