Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež in anglikanski primas zaskrbljena glede položaja na Bližnjem vzhodu

Objava: 13. 03. 2012 / 08:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež in anglikanski primas zaskrbljena glede položaja na Bližnjem vzhodu

Negotovost na Bližnjem vzhodu in teološki temelji človekovih pravic sta bili osrednji temi pogovora med Benediktom XVI. in nadškofom Williamsom.

Zapleten položaj na Bližnjem vzhodu in človekove pravice sta bili osrednji temi srečanja med papežem Benediktom XVI. in anglikanskim primasom Rowanom Williamsom minulo soboto. Kot je po zaključku zasebne avdience pri svetem očetu za Radio Vatikan povedal anglikanski primas, sta oba cerkvena voditelja ‘zaskrbljena in delita tako brezup kot negotovost glede prihodnosti Bližnjega vzhoda’. Obenem sta ‘živahno razpravljala’ o teoloških temeljih človekovih pravic in enoglasno sklenila, da je razpravo o tem nujno potrebno znova okrepljeno predstaviti v javnosti.


Papež Benedikt XVI. je nadškofa Williamsa minulo soboto sprejel v zasebni avdienci, kasneje pa sta v cerkvi svetega Gregorja Velikega skupaj obhajala slovesno ekumensko večerno bogoslužje.

Tema njunega pogovora je bil tudi prispevek meništva k ekumenizmu in poživitev krščanske vere na splošno, je še pojasnil primas Williams. Potrdila sta, da meniška skupnost ne obstaja na podlagi družbenih odnosov ali rodovih vezi, pač pa temelji na Božji besedi. Slavje ob tisočletnici ustanovitve reda kamaldolencev na severu Italije je bilo namreč povod za srečanje in skupno bogoslužje obeh cerkvenih voditeljev.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/5C8C8C90F93B747CC12579BF0030810B?OpenDocument

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh