Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež in svet kardinalov o koronakrizi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 05. 2021 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2021 / 15:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež in svet kardinalov o koronakrizi

Papež in svet kardinalov o koronakrizi

Med včerajšnjo video konferenco tudi razprava o načrtovani reformi rimske kurije.

Srečanje sveta kardinalov s papežem leta 2019 FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek in njegovi kardinali svetovalci so se včeraj srečali na virtualni konferenci, poroča avstrijski Kathpress. Kot so sinoči sporočili iz Vatikana, so se spletnega zasedanja udeležili kardinali Oscar Rodriguez Maradiaga iz Tegucigalpe, Reinhard Marx iz Münchna, Sean Patrick O'Malley iz Bostona, Oswald Gracias iz Bombaja in Fridolin Ambongo Besungu iz Kinšase. Papež se je na zasedanje vklopil iz svojega stanovanja v Domu sv. Marte. Kot predstavniki Vatikana so bili poleg državni tajnik kardinal Pietro Parolin, kardinal Giuseppe Bertello in tajnik sveta kardinalov, škof Marco Mellino.

Cerkveni dostojanstveniki so po navedbah vatikanskih medijev razpravljali o »gospodarskih in družbenih« posledicah koronakrize v posameznih državah in odzivu Cerkve na trenutne razmere, predvsem o »zavezanosti Cerkve zdravju, gospodarski obnovi in podpori tistim, ki so se znašli v največji stiski«.

Poleg tega so se znova posvetovali o načrtovani reformi rimske kurije, najverjetneje o možnih pravnih učinkih nove Apostolske konstitucije, ki je trenutno v pripravi. Delovni naslov dokumenta je »Praedicate evangelium« (Oznanjujte evangelij), nadomestil pa naj bi ureditev rimske kurije »Pastor bonus« Janeza Pavla II. iz leta 1988. Naslednje srečanje sveta kardinalov je predvideno v letošnjem juniju.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh