Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je blagoslovil rimske 'Jezuščke'

Objava: 12. 12. 2011 / 10:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je blagoslovil rimske 'Jezuščke'

Na tretjo adventno nedeljo pa je sveti oče obiskal rimsko župnijo Svete Marije Božjih milosti.

Benedikt XVI. je na včerajšnjo tretjo adventno nedeljo obiskal rimsko župnijo Svete Marije Božjih milosti, kjer je dopoldne daroval slovesno sveto mašo. Tamkajšnji župnik Domenico Monteforte je pred papeževim obiskom za Radio Vatikan pojasnil, da gre za mlado župnijo, ki šele raste, saj je bila cerkev na severovzhodu Rima, v mestnem predelu Casal Boccone, posvečena šele lansko leto. Sveti oče je ob prihodu pred župnijsko cerkvijo pozdravil otroke ter jim zaželel 'božičnega veselja ter veselja, ki izhaja iz navzočnosti Otroka Jezusa Kristusa, Boga, navzočega v našem srcu'. Poleg tamkajšnjih osnovnošolskih otrok sta Benedikta XVI. sprejela tudi kardinalvikar Agostino Vallini in krajevni župnik.

Rimska četrt je bila zgrajena v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, v novogradnjah pa živi okoli deset tisoč ljudi. Gre predvsem za mlade družine, med katerimi je veliko priseljencev iz Afrike in Azije, posebej s Filipinov.

Sveti oče je v svojem nagovoru pozval 'velemestne kristjane', naj presežejo meje sebičnosti in zaprtosti vase ter čare relativizma, ki dopuščajo takšno vedenje. Vera je namreč Božji dar, ki pa od vernikov zahteva odgovor in odločitev za hojo za Kristusom.

Papež je župljane izrecno pozval k solidarnosti z ljudmi, ki so se znašli v brezizhodnem položaju. V omenjeno četrt so prišli številni tujci in priseljenci, ki potrebujejo tako materialno kot tudi duhovno podporo. Benedikt XVI. je prav posebej pozval otroke in mladostnike, naj skrbijo za svoje vrstnike na območju župnijske in krajevne skupnosti.

Po slovesnem bogoslužju se je sveti oče vrnil v apostolsko palačo, na Trgu sv. Petra pa je, kot veleva običaj, blagoslovil figurice Jezuščkov, ki jih bodo rimski otroci na sveti večer položili v jaslice. Na trgu se je pred molitvijo angelovega češčenja zbralo okoli pet tisoč Rimljanov. V svojem nagovoru je papež izpostavil osrednji pomen zaščite človeškega življenja in izrekel pozdravne besede predstavnikom gibanja Za Življenje iz številnih evropskih držav. V italijanski prestolnici so se zbrali ob podelitvi 'nagrade Matere Terezije iz Kalkute za zaščito življenja' v spomin ustanoviteljice gibanja fokolarov, Chiare Lubich (1920-2008).

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh