Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Papež je izredno tenkočuten človek'

Objava: 17. 04. 2009 / 09:57
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Papež je izredno tenkočuten človek'

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža, jezuit p. Federico Lombardi, je ob rojstnem dnevu papeža Benedikta XVI. v pogovoru za Radio Vatikan svetega očeta označil kot 'človeka z visoko kulturo, pa tudi z veliko človečnosti in pozornosti do 'drugega''. Benedikta XVI. po njegovem mnenju zaznamuje 'velika tenkočutnost in globoka občutljivost za sočloveka'. Pri tem je izpostavil papeževo 'globoko bolečino', ki jo je občutil ob rušilnem potresu v italijanskih Abruzzih.

Po Lombardijevih besedah je papež v zadnjem letu veliko prepotoval in z obiski najrazličnejših držav izpostavil univerzalno razsežnost svojega papeževanja. Velik pomen pa je zanj imela tudi škofovska sinoda o Svetem pismu, kjer so v sproščenem in prijateljskem ozračju obravnavali osrednji vidik svetovne Cerkve: poslušanje in oznanjevanje Božje besede.

Papeževanje Benedikta XVI. pa je prežeto še z enim vidikom, ki – ne povsem upravičeno – ostaja v ozadju: njegovo 'običajno' duhovništvo s pridigami in katehezo, nekaj, kar božje ljudstvo prevzema v celoti. Njegova 'navodila' za versko življenje bodo postala dediščina krščanskega ljudstva. V svetovnem tisku ta besedila morda niso vredna objave, v življenju Cerkve pa so papeževi teksti vzor meditacije, poglobljene Božje besede in velik 'da' krščanstvu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh