Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je obiskal uredniške prostore časnika 'L'Osservatore Romano'

Objava: 08. 07. 2011 / 08:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je obiskal uredniške prostore časnika 'L'Osservatore Romano'

Sodelavce časnika je z obiskom počastil ob stopetdesetletnici izhajanja vatikanskega glasila.

Papež Benedikt XVI. je minuli torek obiskal uredniške prostore vatikanskega časnika 'L'Osservatore Romano'. Povod za njegov obisk je bila stopetdeseta obletnica izhajanja omenjenega časnika, ki je luč sveta zagledal 1. julija 1861, sveti oče pa je osebno želel priti med zaposlene prav zato, da bi izrazil svoje priznanje tistim, ki dejansko ustvarjajo časopis s svojim človeškim in krščanskim zanosom ter s strokovnostjo.

V svojem nagovoru sodelavcem 'Osservatoreja' je papež časnik označil kot 'edinstven' v poplavi mednarodnega tiska. Vatikanski dnevnik objavlja številne pozitivne in spodbudne novice, ki jim drugi časniki pogosto ne namenjajo dovolj prostora, je poudaril Benedikt XVI. 'Osservatore' pomeni poseben prispevek k širjenju evangelija in papeževih besed. Časnik pomaga vernikom, da vsakdanje težave obravnavajo z vidika cerkvenega nauka. Ob visokem jubileju je sveti oče časniku iz srca voščil 'vse najboljše za rojstni dan'.

'L'Osservatore Romano' sta leta 1861 ustanovila dva italijanska novinarja, od leta 1885 velja za 'papežev dnevnik'. Poleg vsakdanje izdaje v italijanskem jeziku danes tedensko izhaja še v šestih drugih jezikih. Celotna naklada časopisa znaša okoli sto tisoč izvodov.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh