Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Papež je pravi glasbenik”

Objava: 10. 07. 2012 / 07:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Papež je pravi glasbenik”

Izraelsko-palestinski orkester pod vodstvom njegovega ustanovitelja, dirigenta Daniela Barenboima, jutri pripravlja koncert za Benedikta XVI.

Izjemna pohvala za papeža Benedikta XVI. tudi s strani enega največjih dirigentov: papež je ‘pravi glasbenik’, četudi sam več ne muzicira prav pogosto, je minuli konec tedna dejal Daniel Barenboim v pogovoru za Radio Vatikan. Benedikt XVI. je izjemen poznavalec glasbe, meni dirigent, ki je z veseljem prisluhnil papeževim ganljivim besedam o Beethovnu, ki jih je v začetku letošnjega junija spregovoril v milanski Scali. Daniel Barenboim je takrat z orkestrom tamkajšnje operne hiše v čast Benediktu XVI. izvedel 9. simfonijo Ludwiga van Beethovna.

Jutri, ko sveti oče obhaja god svojega nebeškega zavetnika, argentinsko-izraelski dirigent v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu ponovno prireja koncert s svojim orkestrom ‘West Eastern Divan Orchestra’. Program koncerta vsebuje 5. in 6. Beethovnovo simfonijo. Kot je pojasnil dirigent Barenboim, bi s papežem z veseljem spregovoril o povezavi med vero in glasbo.

V orkestru ‘West Eastern Divan Orchestra’, ki ga je Barenboim ustanovil leta 1999, igrajo večinoma izraelski in palestinski glasbeniki.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh