Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je srečen

Za vas piše:
K. C.
Objava: 05. 04. 2019 / 12:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2019 / 10:53
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je srečen

Hrepenenje po sreči je v vsakem človeku. Tudi v papežu.

Hrepenenje po sreči je v vsakem človeku. Tudi v papežu, ki zase pravi, da je srečen, ker ima službo, pastirsko službo, in mir, ki ga je našel po Božji milosti.

V knjigi O sreči so zbrane papeževe misli o srečnem življenju. Nekaj si jih lahko preberete spodaj.

Pot k sreči Papeževo pot k sreči uravnavajo blagri. »Blagri Jezusov portret, njegov življenjski slog; so pot k resnični sreči, po kateri lahko hodimo tudi mi z milostjo, ki nam jo daje Jezus.«

Splošna avdienca, 6. avgusta 2014

Se počutiš neuresničenega? Prepusti se Božjim rokam

Pogosto ne razumemo Božjega načrta za svoje življenje in ugotavljamo, da si sami ne moremo zagotoviti sreče in večnega življenja. Vendar prav sredi svojih omejitev in revščine doživljamo tolažbo Svetega Duha. Ta nas vabi, naj se prepustimo Jezusovemu vodstvu, ki nas bo pripeljalo v Očetov objem.

Splošna avdienca, 11. junija 2014

Svetniška (in tvoja) življenjska pot

Če je kaj značilno za svetnike, je to, da so resnično srečni. Odkrili so namreč skrivnost prave sreče, ki prebiva globoko v duši in izvira iz Božje ljubezni. Zato svetnikom tudi pravimo »blaženi« (srečni).

Homilija, 1. novembra 2016

Ne zadovolji se z malenkostmi

Ali resnično hrepenite po sreči? V času, ko nam ponujajo toliko nadomestkov za srečo, smo v nevarnosti, da bi se zadovoljili z malenkostmi. Hrepenite po višjih stvareh! Razširite svoje srce! Kot je govoril blaženi Piergiorgio Frassati: »Življenje brez vere, brez ohranjanja dediščine in brez stalnega boja za resnico, ni življenje, ampak životarjenje. Nikoli ne smemo životariti, ampak živeti« (Pismo I. Boniniju, 27. februarja 1925).

Sporočilo ob SDM, 21. januarja 2014

Sreče ne moremo kupiti

Sreča ni naprodaj. Tudi če kupiš nekaj, kar naj bi te osrečilo, spoznaš, da taka sreča kmalu izpuhti ... Sreča, ki jo lahko kupiš, ni dolgotrajna. Takšna je samo sreča, ki jo poraja ljubezen! In pot do take sreče ni težka: ljubi Boga in svoje brate in sestre, svoje bližnje, ki potrebujejo ljubezen in še marsikaj dru- OK O sreci.indd 22 11. 02. 2019 08:52:07 23 gega. »Oče, kako pa naj vem, ali res ljubim Boga?« Preprosto, Boga ljubiš, če ljubiš bližnjega, če ne sovražiš, če v srcu nimaš sovraštva. To je zanesljiv pokazatelj.

Nagovor, 15. avgusta 2014

Zavračaj cenene ponudbe

Če boste prisluhnili najglobljim težnjam svojega srca, boste odkrili neugasljivo željo po sreči, ki vam bo pomagala razkrinkati in zavreči številne cenene ponudbe, ki vas obkrožajo. Kadar se sebično pehamo za uspehom, užitki in imetjem in vse to malikujemo doživljamo lažno potešitev, ki nas na koncu zasužnji. Nič nas ne zadovolji in hočemo vedno več.

Sporočilo ob SDM, 21. januarja 2014

Mir ne pozna sporov in opravljanja

»Blagor tistim, ki delajo za mir.« Toda danes mnogi podpihujejo vojne ali vsaj medosebne spore. Nekdo sliši od nekoga nekaj o nekom in začne to pripovedovati naokrog ter še dodajati svoje. Živimo v svetu opravljanja, kjer si ljudje ne prizadevajo za mir, ampak drug drugega klevetajo. Zato niso srečni. Homilija v Domu svete Marte, 9. junija 2014

Naj bo srečna tudi tvoja skupnost

Blagor krščanskim skupnostim, ki živijo v pristni evangeljski preprostosti! Čeprav so materialno uboge, so duhovno bogate. Blagor pastirjem, ki ne sledijo logiki posvetnega uspeha, temveč postavi ljubezni: sprejemanju, poslušanju in služenju. Blagor Cerkvi, ki se ne ravna po merilih organizacijske učinkovitosti in ni pretirano zaskrbljena za svojo javno podobo.

Homilija, 1. oktobra 2016

Kako lep in bogat je lahko odnos med moškim in žensko!

Najlepša družina je tista, ki pričuje o lepoti in bogastvu odnosa med možem in ženo in med starši in otroki. Ne prizadevajmo si za ohranjanje preteklosti, ampak vsak dan potrpežljivo in z zaupanjem gradimo prihodnost v vseh okoljih, kjer živimo.

Sporočilo, 23. januarja 2015

Ne zadovolji se z majhnimi cilji

Ne pustite si ukrasti želje po gradnji velikih in trdnih stvari v življenju! Prav to nas žene naprej. Ne zadovoljite se z majhnimi cilji! Hrepenite po sreči, pogumno zapustite samega sebe in prepustite svojo prihodnost Jezusu.

Nagovor, 5. julija 2014

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh