Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Papež je velik spodbujevalec glasbe’

Objava: 29. 04. 2010 / 13:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Papež je velik spodbujevalec glasbe’

Riccardo Muti, nekdanji glavni dirigent milansk Scale, označuje svetega očeta kot ‘velik dar za človeštvo’

Nekdanji glavni dirigent milanske Scale Riccardo Muti je papeža Benedikta XVI. označil kot ‘velikega spodbujevalca glasbe’. Papež, ki za glasbo v Cerkvi in družbi zahteva tako pomembno vlogo, je po Mutijevih besedah ‘velik dar za človeštvo’. Muti je te besede svetemu očetu namenil v svojem prispevku za vatikanski dnevnik ‘L’Osservatore Romano’. Istega dne so v Vatikanu priredili koncert v čast svetemu očetu na pobudo italijanskega predsednika Giorgia Napolitana.

Dolgoletni glavni dirigent milanske Scale v svojem pisanju tudi pojasnjuje, da ima papež vso pravico s prstom pokazati na vedno nižjo raven glasbe, še posebej cerkvene, ki smo ji priča v zadnjih desetletjih. To naj bi še posebej veljalo za Italijo. Mutijev prispevek je del uvoda v knjigo besedil o umetnosti izpod peresa Josepha Ratzingerja oz. Benedikta XVI., ki bo v Italiji izšla pod naslovom ‘Hvalite Gospoda’.

Koncertu, ki so ga v Vatikanu na pobudo predsednika Napolitana priredili minuli četrtek, je papež prisluhnil ob peti obletnici svojega pontifikata. Na koncertu je zaigral Mladinski orkester Fiesole pod vodstvom Nicole Paszkowskega. Predsednik Napolitano je papežu ob obletnici njegove izvolitve koncert podaril že tretje leto zapored.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh