Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež jeseni potuje v Libanon

Objava: 10. 02. 2012 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež jeseni potuje v Libanon

Patriarh Twal o želji Benedikta XVI., opazovalci pa opozarjajo na odlašanje pri sestavi zaključnega dokumenta Bližnjevzhodne sinode iz leta 2010.

Papež Benedikt XVI. bo po navedbah latinskega patriarha v Jeruzalemu Fouada Twala v letošnjem septembru obiskal Libanon. Predvideno je, da bi sveti oče tam objavil zaključni dokument Bližnjevzhodne sinode iz leta 2010, je patriarh Twal pojasnil med bogoslužjem v hebrejski cerkvi Simeona in Ane v Jeruzalemu.

Rimski opazovalci pri tem opozarjajo na odlašanje pri sestavi zaključnega dokumenta s strani pristojnega škofovskega sveta. V primeru papeževega potovanja bi bilo potrebno s pripravo dokumenta pohiteti.

Posebna škofovska sinoda za Bližnji Vzhod je v Vatikanu zasedala med 10. in 24. oktobrom 2010. Potem ko je Benedikt XVI. pripravljalni dokument predstavil med potovanjem na to območje, junija 2010 na Cipru, je bilo že tedaj govora o potovanju ob predstavitvi zaključnega dokumenta. V luši trenutnega političnega položaja so Egipt, Sirija in Irak izključeni, Izrael, Jordanijo, Palestinska območja, Ciper in Turčijo pa je sveti oče že obiskal. V tem primeru torej pride v poštev Libanon.

Uradno vabilo papežu za obisk Libanona je seveda stvar krajevne Cerkve in politike. Nazadnje je papeža med avdienco v Vatikanu lanskega novembra v Bejrut povabil libanonski predsednik vlade Najib Mikati. Načrte o potovanju Benedikta XVI. v Libanon v letošnjem septembru je potrdil tudi vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Obisk načrtujejo tudi v Vatikanu, vendar zaenkrat še ni bilo uradnega sporočila.

Na fotografiji: Bejrut (Wikipedia)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh