Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Jezusova molitev je velik dar

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 06. 2021 / 13:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.11.2021 / 08:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: Jezusova molitev je velik dar

Papež: Jezusova molitev je velik dar

Sveti oče je med današnjo avdienco sklenil vrsto katehez o molitvi.

Papež je pozdravil zmagovalca letošnje kolesarske dirke po Italiji FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je vernike med današnjo splošno avdienco spodbudil, naj zaupajo v Jezusovo molitev, poročata avstrijski Kathpress in Radio Vatikan. Jezus se je v najtežjih trenutkih svojega zemeljskega življenja z molitvijo obračal na Boga in ga klical Oče, na križu je molil za vsakega izmed nas in to še vedno ves čas počne, je Frančišek nagovoril zbrane romarje na Dvorišču sv. Damaza ob Apostolski palači v Vatikanu. Molitev, je poudaril papež, je velik dar.

Jezus ni bil človekoljub, ki bi skrbel za človeško trpljenje in bolezni: »Bil je in je mnogo več.,« je pojasnil sveti oče. V Njem ni samo dobrota, ne zgolj začasno, temveč popolno odrešenje. In to nam daje upanje v dokončno zmago življenja nad smrtjo.

Kateheza med današnjo splošno avdienco je bila zadnja iz vrste katehez o molitvi, ki jo je papež začel 6. maja lani. V tem času je med drugim spregovoril o ponižnosti in potrpljenju v molitvi ter izpostavil, kako se delo in molitev ves čas prepletata med seboj.

Zmagovalec dirke po Italiji papežu podaril roza majico

Papež je po navedbah italijanske katoliške agencije SIR ob robu današnje splošne avdience pozdravil tudi kolumbijskega kolesarja in zmagovalca letošnje dirke po Italiji, Egana Bernala. »Koliko kave pa popiješ, preden sedeš na kolo?« je Frančišek v šali vprašal 24-letnega kolesarja iz Latinske Amerike. Bernal je svetemu očetu podaril roza majico z dirke po Italiji in cestno kolo znamke Pinarello v barvah argentinske zastave: kot je pojasnil, je to dar »v imenu vseh Kolumbijcev«, papežu pa je zaupal, da kot dejaven katoličan redno moli, še posebej goreče pred težjimi kolesarskimi etapami.

Na vprašanje časnikarjev o primeru dopinga v zgodovini kolesarstva je Bernal pojasnil, da je to zdaj povsem drugačen šport in trenutno eden »najčistejših«. Mladi Kolumbijec, ki se je nedavno okužil s koronavirusom, je šele včeraj smel zapustiti koronakaranteno, ki jo je preživljal v Italiji. Leta 2019 je kot prvi Latinoameričan zmagal na dirki po Franciji, ki pa se je letos ne bo udeležil. »Tour de France« se začne 26. junija.


FOTO: Vatican Media


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh