Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež junija potuje na svetovno srečanje družin v Milano

Objava: 29. 02. 2012 / 09:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež junija potuje na svetovno srečanje družin v Milano

Na programu je tudi srečanje z mladimi na nogometnem stadionu AC in Inter in koncert v milanski operni hiši.

Papež Benedikt XVI. se bo med 1. in 3. junijem letos udeležil katoliškega svetovnega srečanja družin v Milanu. Tridnevni obisk v tej obliki je ‘precej nenavaden’, kot je pojasnil milanski kardinal Angelo Scola med včerajšnjo predstavitvijo programa v Milanu. Papeževa potovanja znotraj Italije namreč redko trajajo dlje od štiriindvajsetih ur.

Med bivanjem v Milanu bo Benedikt XVI. prisluhnil koncertu v operni hiši Scala, na nogometnem stadionu AC in Inter se bo srečal z mladimi, na prostem pa bo daroval tudi slovesno sveto mašo ob zaključku srečanja. K bogoslužju v severnem predelu mesta pričakujejo okoli milijon obiskovalcev.

Po pozdravu papeža pred milansko stolnico je predviden koncert v milanski operni hiši. Naslednji dan ob desetih dopoldne se bodo v katedrali začele hvalnice, med katerimi bo Benedikt XVI. vodil kratko meditacijo, prisotni pa bodo duhovniki, redovniki in redovnice. Zatem bo na sporedu srečanje z mladimi, ki se pripravljajo na prejem zakramenta svete birme. Zvečer bo papež na letališču Bresso pri Milanu obhajal ‘slavje pričevanj’ skupaj z družinami, ki bodo zbrane v Milanu. Prireditelji računajo na okoli tristo tisoč obiskovalcev. Zaključek obiska predstavlja evharistično slavje dopoldne 3. junija, ki mu bo sledila še molitev angelovega češčenja.

Mednarodni dan družin letos prirejajo že sedmič. V času prireditev bo potekal tudi kongres pod geslom ‘Družina: delo in praznovanje’, kjer pričakujejo šest tisoč udeležencev. Po navedbah prirediteljev se je doslej prijavilo štiriinosemdeset skupin iz Italije in petinštirideset iz drugih držav.

Leta 2006 se je Benedikt XVI. za dva dni udeležil svetovnega srečanja družin v španski Valenciji. Doslej največje srečanje pa je potekalo leta 2009 v Mehiki, vendar brez papeževega obiska.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh