Zapri
Iskanje

Papež Korejce pozval k spravi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 08. 2014 / 11:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež Korejce pozval k spravi

Frančišek je v seulski stolnici pred sklepom petdnevnega obiska v Koreji obhajal »bogoslužje za mir in spravo«.
Papež Frančišek je danes med spravnim bogoslužjem, s katerim je sklenil petdnevni obisk v Južni Koreji, Severne in Južne Korejce pozval, naj priznajo, da so »člani ene družine in enega naroda« ter naj s spravo premagajo več kot 60-letno delitev med narodoma, poročanje tujih agencij povzemajo pri STA. Po končani slovesnosti je papež odpotoval proti Vatikanu.Med spravno mašo v seulski katedrali, ki se je je udeležila tudi južnokorejska predsednica Park Geun-Hye, je papež nagovoril prebivalce obeh držav na Korejskem polotoku, ki je razdeljen od vojne med letoma 1950 in 1953. »Današnje bogoslužje je predvsem maša za spravo v korejski družini«, je poudaril sveti oče in Korejce spodbudil k »novim priložnostim za dialog, srečanje in premagovanje nasprotij«, ljudi pa prosil, naj se združijo v molitvi za mir in spravo.

Današnjega sklepnega bogoslužja za mir in spravo naj bi se po prvotnih načrtih udeležili tudi severnokorejski katoličani, vendar je Pjongjang vabilo Južne Koreje zavrnil.

Po vstopu v seulsko stolnico se je papež najprej ustavil pred novo podobo, ki naj bi spodbujala »mir in spravo« na Korejskem polotoku. Trnjeva krona iz bodeče žice na razmejitveni črti med Severno in Južno Korejo naj bi spominjala na delitev dežele, nad krono pa se dvoguje podoba Fatimske Marije, simbol stolnice v severnokorejskem Pjongjangu.

Med petdnevnim obiskom v Južni Koreji je papež Frančišek večkrat pozval k dialogu med korejskima prestolnicama, korejske kristjane pa je pozval, naj »nenehno preverjajo kakovost lastnega prispevka k izgradnji zares pravične in človeške družbe«.

Vir: Kathpress / STA
Foto: RV

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Sveto pismo
4,80€ Poglej izdelek: Evangeliji
Nalaganje
Nazaj na vrh