Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež letos vsak mesec z video sporočilom

Objava: 06. 01. 2016 / 12:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež letos vsak mesec z video sporočilom

Namenjeno bo tradicionalnim molitvenim namenom.

Od letošnjega januarja dalje bo papež Frančišek vsak mesec namenil posebno video sporočilo tradicionalnim molitvenim namenom. Ta povsem nova pobuda apostolata molitve je rezultat sodelovanja Vatikanskega televizijskega centra in komunikacijske agencije La Machi. Prvo sporočilo bo objavljeno danes, na praznik Gospodovega razglašenja. Jezuitski pater Frederic Fornos, direktor apostolata molitve, je novo pobudo predstavil za Radio Vatikan.


Apostolat molitve je »svetovna molitvena mreža v službi izzivov človeštva in poslanstva Cerkve«, je pojasnil p. Fornos. Mesečni molitveni nameni svetega očeta nam pomagajo bolje spoznati velike izzive današnjega sveta. Če jih spoznamo, smo lahko veliko bolj soudeleženi v tem svetu, kot je dejal papež Frančišek, v duhu »solidarnosti, usmiljenja in sočutja do našega sveta«. Nasičeni smo namreč z novicami in pretresljivimi podobami, ki pripovedujejo o človeškem trpljenju, saj istočasno občutimo vso našo nezmožnost, da bi posredovali.

P. Fornos nadaljuje, da želi nova pobuda med jubilejem usmiljenja pripomoči k spoznavanju izzivov, ki jih človeštvo zastavlja poslanstvu Cerkve. Papeževa video sporočila, ki jih bodo predstavljala, bodo visoko kakovostna. Pri izdelavi bo sodelovala nadarjena in ustvarjalna ekipa predstavnikov s celega sveta. Vsako sporočilo bo izšlo v desetih jezikih. Sveti oče bo govoril v svojem maternem jeziku, španščini, v jeziku, v katerem se je naučil moliti, v »jeziku srca, molitve, zaupnosti z Gospodom«. Njegove besede bodo s pomočjo podnapisov nato prevedene še v druge jezike. Video sporočila bodo vsak mesec objavljena tudi na družbenih omrežjih Facebook, Twitter, Instagram in YouTube. »Zakaj? Da bi pomagali ljudem, ne le katoličanom, ampak vsem osebam, ki bi želele moliti in kaj narediti za te izzive človeštva; moliti skupaj s papežem Frančiškom za te izzive nam bo zelo pomagalo.«

»Moliti več« je želja papeža Frančiška za leto 2016. Lahko pa je pot tudi za vse nas: »Moliti z njim za te izzive človeštva in poslanstva Cerkve ter moliti za novi svet.« Meseca januarja nam papež na primer predlaga, da bi molili in se vključili v medverski dialog. Kajti po Fornosovih besedah meni, da je za mir v svetu danes resnično pomembno spoštovanje drugega.

P. Fornos zaključuje, da nam bo papež Frančišek s to pobudo pomagal odpreti srce za druge, za velike izzive človeštva: »Ne gre za splošne stvari: gre za moške, ženske, družine, otroke. To nam pomaga biti soudeleženi v teh izzivih z našo molitvijo in našim delovanjem, da bi naš svet lahko postal svet večje solidarnosti in sočutja ter da bi tako premagali brezbrižnost.«

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / AFP

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh