Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež med avdienco: učite se od otrok! [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 20. 10. 2021 / 14:56
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 15:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež med avdienco: učite se od otrok! [VIDEO]
Drugi ljudje nikakor niso ovira za našo svobodo, zatrjuje papež Frančišek FOTO: Vatican Media

Papež med avdienco: učite se od otrok! [VIDEO]

Papežu Frančišku se je med današnjo splošno avdienco v Vatikanu na odru pridružil deček iz občinstva in nekaj trenutkov posedel na sedežu ob svetem očetu.


Dogodek je bil povsem nenačrtovan, papeža pa je spodbudil, da mu je pred začetkom kateheze namenil nekaj besed, poroča Radio Vatikan:

»Te dni govorimo o svobodi vere in poslušamo Pismo Galačanom. A na misel mi je prišlo, kaj je Jezus rekel o spontanosti in svobodi otrok, ko se je ta otrok svobodno približal in se gibal, kot da bi bil doma,« je dejal papež in spomnil, kako nam Jezus pravi: »Tudi vi, če ne postanete kot otroci, ne boste prišli v nebeško kraljestvo.

Papežu se je na odru pridružil deček iz občinstva FOTO: Vatican Media

Svoboda raste z ljubeznijo do bližnjega

Kot je papež pojasnil v katehezi, svoboda raste z ljubeznijo do bližnjega. Sodobno razumevanje, da se svoboda posameznika konča tam, kjer se začne svoboda drugega, je po besedah svetega očeta zgrešeno, kajti pri tem pozabljamo na odnos z bližnjim. Drugi ljudje nikakor niso ovira za našo svobodo, temveč jo prav oni omogočajo. Papež je pri svoji razlagi znova izhajal iz Pisma apostola Pavla Galačanom, v središču katerega je svoboda krščanske vere.

Šele z dejavno ljubeznijo do bližnjega raste svoboda posameznika.

Sebična svoboda, početi to, »kar se komu zazdi in kar mu je všeč«, po papeževih besedah v resnici ni svoboda. Šele z dejavno ljubeznijo do bližnjega – »in ne z ljubeznijo iz telenovel« - raste svoboda posameznika. Papež je znova spomnil, kako nas je epidemija naučila, da drug drugega nujno potrebujemo. Ni dovolj, da se tega zgolj zavedamo: vsak dan znova se moramo odločiti, da bomo hodili po skupni poti.

Papež je pri svoji razlagi znova izhajal iz Pisma apostola Pavla Galačanom FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh