Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež mladim: Če vas ne poslušajo, kričite še glasneje!

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 11. 07. 2022 / 17:31
Oznake: Mladi, Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2022 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež mladim: Če vas ne poslušajo, kričite še glasneje!
Papež mladim: Spremenite »staro celino« v »novo celino«. FOTO: Vatican Media

Papež mladim: Če vas ne poslušajo, kričite še glasneje!

V češki prestolnici se je začela tridnevna Konferenca za mlade Evropske unije. Sporočilo udeležencem je poslal tudi papež Frančišek, ki mlade spodbuja, naj svetu prestavijo »nov obraz Evrope«, ki bo vključujoč, izobražen in se ne boji zavračati nasilja, medtem ko se okoli njih divja »nesmiselna« vojna. Ob tem jih spodbuja, naj bodo glasni in če jih ne bodo poslušali, naj bodo še glasnejši.

Udeleženci mladinske konference z geslom »Skupaj za trajnostno in vključujočo Evropo«, ki v Pragi poteka med. 11. in 13. julijem, se bodo srečali s političnimi voditelji in razpravljali o najbolj perečih temah in hkrati zahtevah, ki jih mladi vidijo v Evropski uniji.

Svoje sporočilo jim je poslal tudi papež Frančišek, ki jih spodbuja, naj »staro celino« spremenijo v »novo celino« ter poudaril, da to lahko storijo le oni. »Vem, da ima vaša generacija v roki nekaj adutov: ste mladi, ki ste pozorni, manj ideologizirani, navajeni študirati v drugih evropskih državah, odprti za izkušnje prostovoljstva, občutljivi za okolijske tematike. Zato čutim, da je upanje,« je zapisal Sveti oče.

Papež upanje polaga v mlade

»Če so se vaši predniki v preteklosti odpravljali na druge celine, ne vedno iz plemenitih namenov, je zdaj na vas, da svetu predstavite nov obraz Evrope,« je dejal voditelj katoliške Cerkve. Kot ugotavlja papež, so mladi danes – v primerjavi s prejšnjimi generacijam, ki so »veliko govorile in malo delale« - sposobni konkretnih pobud. Zato jih je spodbudil k »podjetnosti, ustvarjalnosti in kritičnosti«.

Evropsko mladino je pozval, naj se sliši njen glas. »Če vas ne poslušajo, vpijte še močneje, ustvarjajte hrup. Imate vso pravico, da se izrečete o tem, kar zadeva vašo prihodnost.«

Kupi v trgovini

Ni poti nazaj
Duhovna rast
8,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh