Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež mladim: »Stavite na velike ideale«

Objava: 25. 04. 2013 / 06:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež mladim: »Stavite na velike ideale«

»Postanite priče Božje ljubezni, posebej za šibke in uboge«, je sveti oče kristjanom položil na srce med včerajšnjo splošno avdienco.

Papež Frančišek je mlade pozval, naj ne izgubijo vere v velike ideale in naj si v svojem življenju prizadevajo za človečnejši svet. »Stavite na velike ideale, tiste, ki prihajajo iz srca, tiste, ki naše darove spremenijo v sad«, je sveti oče v nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco spodbudil zbrane vernike. Na Trgu sv. Petra v Vatikanu se je zbralo okoli 100.000 romarjev. Frančišek je mladim položil na srce, naj svoje talente izkoristijo za služenje sočloveku. »Življenje nam ni dano zato, da bi ga ljubosumno hranili zase, ampak zato, da ga darujemo drugim«, je pojasnil papež. »Dragi mladi imate velike srce. Ne bojte se sanjati velikih sanj!«

Papež je obenem izrazil svojo zaskrbljenost, da med kristjani vse bolj upada vera v poslednjo sodbo. Celo med vernimi ta več ne velja kot nekaj jasnega in gotovega. Ob koncu časov bo Kristus kristjanom 'izstavil račun', kaj so storili za svojo Cerkev in za sočloveka. Večnega življenja bodo deležni tisti, ki so sočloveku in s tem Kristusu izkazali svojo ljubezen. To seveda ni razlog, da bi bili prestrašeni in nedejavni, ampak spodbuda, »da bolje živimo in postanemo priče Božje ljubezni, posebej za šibke in uboge.« Meščane Rima je Frančišek spodbudil, naj si bolj prizadevajo za pomoč vsem tujcem, ki poiščejo zatočišče v njihovem mestu.

Papež je med včerajšnjo splošno avdienco nadaljeval s katehezo na temo leta vere, namenil pa jo je Jezusovemu drugemu prihodu, pri čemer je izhajal iz odlomka veroizpovedi, kjer molimo, da bo Jezus »ponovno prišel v slavi sodit žive in mrtve«. Jezus je med svojim javnim življenjem pogosto govoril o svojem zadnjem prihodu, je zatrdil papež Frančišek in to skrivnost pojasnil ob treh prilikah iz Matejevega evangelija, ki so del Jezusovega govora o koncu časov: prilika o desetih devicah, prilika o talentih in prilika o poslednji sodbi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh