Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež mladim v Atenah: ne bodite ujetniki svojih telefonov! [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 06. 12. 2021 / 12:31
Oznake: Cerkev, Dogodek, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.12.2021 / 13:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež mladim v Atenah: ne bodite ujetniki svojih telefonov! [VIDEO]
Mladi so papežu predstavili tradicionalne plese FOTO: Vatican Media

Papež mladim v Atenah: ne bodite ujetniki svojih telefonov! [VIDEO]

Zadnje srečanje papeža Frančiška med apostolskim obiskom v Grčiji je bilo namenjeno tamkajšnji mladini.


Sveti oče je mlade nagovoril v Šoli sv. Dionizija sester uršulink v Maroussiju v grški prestolnici Atene. Zbranim je položil na srce, naj ne bodo zadovoljni zgolj z »nekaj objavami ali tviti« na družbenih omrežjih in podobnimi virtualnimi »srečanji«, temveč naj iščejo resnična srečanja in služijo drugim. »Mnogi ljudje so danes zelo 'družbeni', ne pa toliko 'družabni': zaprti so sami vase, ujetniki telefonov v svojih rokah,« je mladim potožil Frančišek.

FOTO: Vatican Media

Zaslon hitro lahko postane ogledalo, v katerem se nam zdi, da stojimo pred svetom, v resničnem življenju pa smo sami »v virtualnem svetu, polnem pozunanjenja, polnem fotografij, ki so tako obdelane, da na njih vedno izgledamo lepi, zdravi in v najboljši formi,« je dejal papež. Obenem je obsodil »kulturo dobrega počutja« in »zgrešene potrebe potrošništva«.

Naj vas lastni strahovi ne ohromijo, sanjajte velike sanje!

Težko je najti izhod iz lastne cone udobja, toda mladi bi to morali storiti in skupaj živeti resnično življenje. »Namesto da začnete dan pred ogledalom, zakaj raje ne odprete okna svoje sobe in uživate v vsej lepoti, ki jo vidite?« Kajti pogled v ogledalo nam lahko tudi vzame pogum, ker se morda ne vidimo v takšni podobi, kakršne si želimo, in se osredinjamo na vse tisto, kar nam ni všeč.

FOTO: Vatican Media

»Naj vas lastni strahovi ne ohromijo, sanjajte velike sanje!« je 84-letni papež povabil mlade udeležence srečanja. V Božjih očeh so vsi ves čas njegovi ljubljeni otroci, mali čudeži. Bog vedno odpušča. Pri tem so sicer občasni dvomi povsem upravičeni, kajti dvomi so »vitamini vere«. Ob dobrih, zahtevnih odločitvah gre vedno tudi za druge, ne le za samega sebe, je poudaril Frančišek: »Bodite dovolj pogumni in ne izgubite upanja!«

FOTO: Vatican Media

Zaključek petdnevnega potovanja

Papež Frančišek je danes zaključil svoje 35. apostolsko potovanje v tujino, ki ga je minuli četrtek najprej popeljalo na Ciper in nato v Grčijo.

Sveti oče je pred dopoldanskim srečanjem z mladimi v prostorih apostolske nunciature v Atenah v avdienco sprejel še predsednika grškega parlamenta Konstantinosa Tasoulasa, po druženju z mladimi pa se je odpravil na letališče, od koder ga je letalo grške letalske družbe Aegean s papeško delegacijo odpeljalo proti Rimu, kamor je prispel malo pred 13. uro.


Nalaganje
Nazaj na vrh