Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež moli za uspešen obisk Svete dežele

Objava: 04. 05. 2009 / 08:12
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež moli za uspešen obisk Svete dežele

Posvečenih tudi 19 novih duhovnikov rimske škofije

Petdeset tisoč vernikov se je na četrto velikonočno nedeljo, imenovano tudi nedelja dobrega pastirja, zbralo na Trgu sv. Petra v Vatikanu, kjer so s papežem Benediktom XVI. molili opoldansko molitev Raduj se, kraljica nebeška. Pred tem je sveti oče med mašo v Petrovi baziliki posvetil 19 novih duhovnikov rimske škofije, vernike pa pozval, naj molijo za nove duhovne poklice in za njegovo bližajoče se potovanje v Sveto deželo.

Papež je pozval tako k osebni kot k občestveni molitvi za duhovne poklice, saj na ta način veličina in lepota Božje ljubezni privabi mnoge, da sledijo Kristusu v duhovništvo in povečeno življenje. Papež pa nas tudi poziva k molitvi za svetniške zakonske pare, ki bodo svojim otrokom z lastnim zgledom znali pokazati daljna obzorja svobode, za katera naj si prizadevajo.

Sveti oče je vernike še prosil za podporo v molitvi ob njegovem bližajočem se potovanju v Sveto deželo. S tem obiskom želi papež potrditi in spodbuditi kristjane v Sveti deželi, ki se vsakodnevno srečujejo s številnimi nemajhnimi težavami. Kot naslednik apostola Petra jim želi prinesti podporo in bližino celotne Cerkve.

Poleg tega pa, je dodal papež, prihaja v Sveto deželo kot glasnik miru, v imenu enega Boga, Očeta vseh nas. Prihaja kot priča zaveze katoliške Cerkve v podporo vsem, ki si prizadevajo za dialog in spravo, da bi dosegli stanoviten in trajen mir v pravičnosti in medsebojnem spoštovanju.

Po papeževih besedah bo to potovanje izrednega pomena za ekumenizem in medverski dialog, saj je Jeruzalem v tem pogledu simbolično mesto ‘par excellence’: tam je Jezus umrl, da bi združil vse izgubljene Božje otroke.

Po molitvi Raduj se, kraljica nebeška je papež v španščini nagovoril žrtve epidemije prašičje gripe in jim zagotovil svojo podporo v molitvi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh