Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež moli za žrtve brodoloma pri otoku Lampedusa

Objava: 08. 04. 2011 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež moli za žrtve brodoloma pri otoku Lampedusa

Sveti oče se spominja beguncev, ki so svojo domovino zapustili zaradi revščine, krivice in nasilja.

Papež Benedikt XVI. se spominja več kot dvestopetdesetih žrtev, ki so življenje izgubile v brodolomu pred italijanskim otokom Lampedusa. Tragedija na morju, ki je terjala življenje velikega števila pribežnikov iz Severne Afrike, je svetega očeta globoko pretresla, je izjavil tiskovni predstavnik Svetega sedeža, p. Federico Lombardi. Skupaj z vesoljno Cerkvijo Benedikt XVI. moli za vse žrtve, ki so na begu pred revščino, krivico in nasiljem 'na strašen način' izgubile svoje življenje. Po besedah svetega očeta so ti ljudje iskali varnost, sprejetost in človeka vredne življenjske pogoje.

Minuli torek ponoči se je v bližini najjužnejšega italijanskega otoka Lampedusa prevrnil čoln z okoli tristo osebami. Reševalcem je do sedaj uspelo rešiti triinpetdeset ljudi, reševalna akcija pa še vedno traja. Benedikt XVI. v tem 'dramatičnem času zavzeto in zaskrbljeno' spremlja usodo beguncev. Vatikanski tiskovni predstavnik je še spomnil, da so med žrtvami torkove tragedije tudi eritrejski katoličani, ki so delali v Libiji in so bili del tamkajšnje katoliške skupnosti.

Možnosti, da bi še našli preživele, so po navedbah obalne straže izredno majhne. Med žrtvami so po podatkih Urada za begunce pri Združenih narodih prebežniki iz Eritreje in Somalije ter s Slonokoščene obale.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh