Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež molil za spreobrnjenje mafijcev

Objava: 27. 05. 2013 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež molil za spreobrnjenje mafijcev

Med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra je Frančišek pojasnil, da 'krščanska ljubezen ni nikakršno sentimentalno čustvo'.

Papež Frančišek je ostro obsodil organizirani kriminal in molil za spreobrnjenje mafijcev. »Mafijske organizacije izkoriščajo može, žene in celo otroke in jih silijo v suženjska delovna razmerja«, je sveti oče dejal v nagovoru pred včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Kot primer je denimo navedel prisilno prostitucijo. »V molitvi prosimo Boga, da bi se srca teh mafijcev spreobrnila k Njemu«, je predlagal sveti oče. Iz svojih bratov namreč ne smemo delati sužnjev.

Papež Frančišek je mafijske organizacije v svojem nagovoru omenil po sobotni razglasitvi protimafijskega duhovnika Pina Puglisija za blaženega. Siciljanskega duhovnika so mafijci ustrelili 15. septembra 1993 pred njegovim domom v Palermu. Don Puglisi je v svojih pridigah vedno izražal kritiko do mafije in si je prizadeval za resocializacijo mladih, ki jih je mafija speljala na pot kriminala in nasilja.

V svojem nagovoru je sveti oče še dejal, da krščanska ljubezen ni nikakršno sentimentalno čustvo. Ko rečemo, da je Bog ljubezen, gre za ljubezen Očeta, ki stoji na začetku slehernega življenja, ljubezen Sina, ki je bil križan in je vstal, ter za ljubezen Svetega Duha, ki obnavlja človeka in svet, je dejal papež Frančišek. Bog ni nekaj abstraktnega in nedoločnega, ampak ima ime. To ime se glasi 'Bog je ljubezen'.

Frančišek je obenem poudaril, da troedinost Boga ni 'produkt človeškega razmišljanja'. Ta troedinost je obličje, s katerim se nam je sam Bog razodel, je sveti oče pojasnil romarjem, ki se jih je na Petrovem trgu zbralo okoli sto tisoč. Bog tega ni storil zviška, ampak na svoji poti k človeštvu, v zgodovini izraelskega ljudstva in predvsem s pomočjo svojega Sina Jezusa Kristusa. Boga naj ne bi častili zaradi kakšnih posebnih skrivnosti, ampak zaradi Njega samega, 'zaradi Njegove neizmerne slave'.

Včeraj smo v katoliški Cerkvi obhajali nedeljo Svete Trojice. Troedinost Boga po katoliškem nauku pomeni, da se je Bog človeštvu razodel v treh različnih, vendar med seboj enakovrednih osebah, kot Bog Oče, Bog Sin in Bog Sveti Duh.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh