Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na Instagramu s 3 milijoni sledilcev

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 08. 2016 / 08:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na Instagramu s 3 milijoni sledilcev

Število doseženo po 20 tednih in 143 objavah.

Po dvajsetih tednih in 143 objavah, vključno s številnimi video posnetki, je račun papeža Frančiška na družbenem omrežju Instagram presegel tri milijone sledilcev. Za razliko od papeževega računa na omrežju Twitter, ki obstaja v devetih jezikovnih različicah, je uradni račun pri Instagramu le eden, vsaka objava pa ima podnaslove v različnih jezikih.



Sledilci računa @franciscus lahko zahvaljujoč fotografijam uradnih dogodkov vsak dan spremljajo dejavnosti svetega očeta. Za fotografije skrbi uradna ekipa fotografov vatikanskega časnika L’Osservatore Romano.

Ob odprtju papeževega računa na družbenem omrežju Twitter v začetku letošnjega leta je prefekt Tajništva za komunikacije, msgr. Dario Viganň, v nagovoru dejal, da se je sveti oče odločil tudi za odprtje računa na omrežju Instagram, ker je prepričan, da fotografije pogosto razodevajo veliko več, kot je mogoče povedati zgolj z besedami. Po Viganojevih besedah je cilj papeževega računa pri Instagramu pripoved zgodbe o Frančiškovem pontifikatu s pomočjo slikovnega gradiva.

Vir: Vatican Radio
Foto: VR / AFP

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh