Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na kosilu z jezuiti

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 26. 07. 2016 / 10:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na kosilu z jezuiti

Skupno praznovanje godu sv. Ignacija zaradi SDM teden dni prej.

Papež Frančišek takole preživlja poletni dopust: v Rimu je obiskal osrednjo hišo jezuitskega reda in tam kosil s svojimi sobrati. »Papež je bil zelo sproščen«, je v pogovoru za Radio Vatikan včeraj povedal glavni tajnik jezuitov, Ignacio Echarte. »Bilo je bratsko srečanje med enakimi«, je pojasnil španski jezuit. Frančišek je dajal vtis, da se med sobrati zelo dobro počuti.



Sveti oče je sobrate obiskal minulo nedeljo, da bi skupaj obhajali god redovnega ustanovitelja Ignacija Lojolskega. Ignacij Lojolski sicer goduje 31. julija, ker pa bo papež takrat na Poljskem, kjer bo z romarji obhajal sklepno bogoslužje svetovnega dneva mladih, so s skupnim kosilom malce pohiteli.

Frančišek sicer z začetkom meseca julija odpovedal vse splošne avdience, uradne termine in jutranja bogoslužja v Domu sv. Marte. Za razliko od svojih predhodnikov se med dopustom ne odpravi v papeško letno rezidenco v Castel Gandolfu, ampak kot vsako leto tudi letos ostaja v Vatikanu.

Po navedbah Ignacia Echarta je sveti oče osrednjo jezuitsko hišo, ki leži nedaleč stran od Vatikana, tokrat obiskal že četrtič. Frančišek je prvi papež, ki je član jezuitskega reda.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh