Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na mirovnem molitvenem srečanju v Assisiju z dvema nagovoroma

Objava: 05. 10. 2011 / 08:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež na mirovnem molitvenem srečanju v Assisiju z dvema nagovoroma

Srečanje 27. oktobra bo potekalo pod geslom 'Dan refeksije, dialoga in molitve za mir in pravičnost v svetu'.

V Rimu so objavili dodatne podrobnosti o poteku svetovnega molitvenega srečanja v Assisiju 27. oktobra letos. Benedikt XVI. je na novega leta dan na omenjeno srečanje v mestece v osrčju Italije povabil predstavnike svetovnih verstev, petindvajset let po prvem tovrstnem srečanju, ki ga je leta 1986 sklical tedanji papež Janez Pavel II. (1978-2005). Srečanje bo potekalo pod geslom 'Dan refleksije, dialoga in molitve za mir in pravičnost v svetu'.

Kot so včeraj poročali pri rimskem uredništvu švicarske katoliške agencije APIC, bodo delegacije različnih verstev 27. oktobra ob osmi uri zjutraj z vatikanske železniške postaje z vlakom odpotovale proti Assisiju. Ob deseti uri in petnajst minut je v baziliki Marije Angelske predvidena uvodna pozdravna slovesnost za vse udeležence.

Po nagovorih predstavnikov različnih verstev naj bi besedo prevzel papež Benedikt XVI. Predpremierno bo predvajan tudi fvideo posnetek o prvem mirovnem molitvenem srečanju v Assisiju leta 1986.

Po uvodnih nagovorih se bodo udeleženci srečanja zbrali v jedilnici samostana Marije Angelske ob skromni malici, po okrepčitvi pa je na sporedu čas tišine in molitve, ki ga bodo udeleženci lahko preživeli v zasebnih prostorih v gostišču samostana.

Izpred bazilike Marije Angelske v spodnjem delu mesta se bodo nato udeleženci v procesiji, ki jo bo vodil sveti oče, odpravili proti Trgu sv. Frančiška pred baziliko svetnika v zgornjem delu Assisija. Procesije naj bi se udeležili predvsem mladi verniki.

Ob polpeti uri popoldan je na Trgu sv. Frančiška predvideno odprtje drugega dela svetovnega molitvenega srečanja. Po nagovorih nekaterih vodilnih predstavnikov svetovnih verstev naj bi v trenutku tišine in zbranosti prižgali lučke.

Ob koncu naj bi papež Benedikt XVI. zbrane udeležence nagovoril še drugič tisti dan. Pred odhodom se bodo udeleženci za krajši čas lahko ustavili tudi ob grobu svetega Frančiška. Okoli sedme ure zvečer bo delegacija z vlakom odpotovala iz Assisija, v Rimu jih pričakujejo okoli poldevete ure zvečer.

Naslednji dan, 28. oktobra, bo sveti oče v avdienci sprejel predstavnike svetovnih verstev tudi v Vatikanu.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh