Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na rojstni dan sprejel skupino beguncev [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 18. 12. 2021 / 12:38
Oznake: Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2021 / 12:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež na rojstni dan sprejel skupino beguncev [VIDEO]
FOTO: Vatican media

Papež na rojstni dan sprejel skupino beguncev [VIDEO]

Papež Frančišek se je včeraj, na svoj 85. rojstni dan, v vatikanski apostolski palači srečal s skupino beguncev, ki je prispela v Rim s Cipra.

Gre za prvo skupino približno desetih beguncev, ki je po dogovoru med Svetim sedežem ter italijanskimi in ciprskimi oblastmi včeraj prispela v Italijo. To je bilo predvideno že med papeževim nedavnim apostolskim potovanjem na Ciper in v Grčijo.

Neposredna podpora svetega očeta

Kot je v izjavi povedal direktor tiskovne službe Svetega sedeža Matteo Bruni, bo papež neposredno podpiral begunce, za njihovo vključitev v enoletni integracijski program pa bo skrbela Skupnost svetega Egidija, poroča Vatican News.

»Rešil si nas«

Papež Frančišek je prisluhnil njihovim zgodbam in poteku njihovih poti iz Konga, Demokratične republike Kongo, Kameruna, Somalije in Sirije. Nekateri med njimi so zdravniki in računalniški tehniki. Sveti oče je begunce toplo sprejel in jih posebej nagovoril ter se jim zahvalil za obisk. Deček iz Konga je papežu med drugim dejal: »Rešil si nas!«

Skupina je papežu podarila sliko migranta, ki prečka morje. FOTO: Vatican Media

Čestitke papežu ob rojstnem dnevu

Begunci so papežu ob rojstnem dnevu zaželeli dolgo življenje in zdravje ter mu podarili sliko afganistanskega begunca, ki prikazuje migrante med prečkanjem Sredozemskega morja. Papež Frančišek je vprašal o deklici, ki jo je spoznal v taborišču Mavrouni na Lezbosu in bo v prihodnjih dneh prispela v Italijo z družino na zdravljenje. Po skupnem fotografiranju zbrane prosil, naj molijo zanj.


Nalaganje
Nazaj na vrh