Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež naj bi v Mehiki dal znamenje za zaključek mamilaške vojne

Objava: 23. 02. 2012 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež naj bi v Mehiki dal znamenje za zaključek mamilaške vojne

Škofje v Mehiki in na Kubi se pripravljajo na papežev obisk, Trg revolucije v Havani že preurejajo za bogoslužje svetega očeta.

Cerkev v Mehiki in na Kubi od papeževega obiska v letošnjem marcu pričakuje znamenje za zaključek mamilaške vojne. Prvi obisk Benedikta XVI. naj bi pomenil 'znamenje miru za vse, ki živijo sredi nasilja in negotovosti', je dejal predsednik Mehiške škofovske konference, nadškof Carlos Aguiar Retes, v pogovoru za mehiško televizijsko postajo CNN. Papeževa prisotnost bi lahko pripomogla k temu, da bi se žrtvam mamilaške vojne 'zacelile rane', je dejal nadškof Aguiar, ki vodi nadškofije Tlalnepantla.

Papež bo Mehiko obiskal med 23. in 26. marcem, nato pa bo odpotoval na Kubo. Kot je poročala največja špansko govoreča televizijska postaja v Združenih državah Amerike, 'Univision', so se na Trgu revolucije v kubanski prestolnici Havani že pričela pripravljalna dela za obisk Benedikta XVI. Na zgodovinskem trgu so najprej uredili stopnice in ploščad, na kateri naj bi papež obhajal slovesno bogoslužje, ob njem pa bo prostora še za okoli dvesto somaševalcev.

Zaenkrat še ni povsem jasno, ali bo papež izza oltarja imel neposreden pogled na orjaško podobo argentinsko-kubanskega gverilskega borca Ernesta 'Che' Guevare, ki bdi nad Trgom revolucije.

Benedikta XVI. na Kubi pričakujejo 26. marca. Med drugim naj bi sveti oče obiskal Santiago de Cuba in kubansko prestolnico Havano. Uradni povod za obisk je štiristoletnica odkritja slike Usmiljene Device v kraju El Cobre. Prvi in doslej edini papežev obisk je Kuba s papežem Janezom Pavlom II. doživela pred štirinajstimi leti.

V Mehiki bo Benedikt XVI. obiskal mesta Guanajuato, Silao in Leon de los Aldamas v osrednji mehiški zvezni državi Guanajuato. To bo drugo potovanje sedanjega papeža v Latinsko Ameriko, vendar prvo v njen špansko govoreči predel. Leta 2007 je Benedikt XVI. obiskal Brazilijo, kjer je uradni jezik portugalščina.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh