Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Ne klonimo pred nasiljem na Bližnjem vzhodu

Objava: 10. 09. 2012 / 09:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Ne klonimo pred nasiljem na Bližnjem vzhodu

Benedikt XVI. je pred potovanjem v Libanon včeraj dejal, da si morajo za spravo na Bližnjem vzhodu ‘prizadevati vse sprte strani, pri tem pa naj jih podpira celotna mednarodna skupnost’.

Papež Benedikt XVI. je le nekaj dni pred svojim potovanjem v Libanon pozval k dialogu in spravi na Bližnjem vzhodu. Njegov obisk med 14. in 16. septembrom naj bi potekal ‘v znamenju miru’, je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja v letni papeški rezidenci v Castel Gandolfu. “Tudi če se zdi rešitev večplastnih problemov na tem območju zahtevna, ne smemo kloniti zaradi nasilja in nenehne napetosti”, je dejal papež. Za dialog in spravo si morajo prizadevati vse sprte strani, pri tem pa naj jih podpira celotna mednarodna skupnost. Stabilen in trajen mir na Bližnjem Vzhodu je namreč izrednega pomena za ves svet.

Benedikt XVI. je izrazil veselje ob svojem skorajšnjem potovanju, na katerem bo srečal libanonsko ljudstvo, njihovo vlado, tamkajšnje kristjane, pa tudi, kot je poudaril, kristjane iz sosednjih dežel. Svoj včerajšnji nagovor je pripravil v francoščini, v Vatikanu pa so ga hkrati prevajali tudi v arabski jezik. Sveti oče se zaveda dramatičnega položaja, v katerem so se znašli ljudje na območju, ki ga bo obiskal ob koncu tedna. Kot je dejal, ‘razume strah številnih ljudi na Bližnjem Vzhodu, ki so vsak dan izpostavljeni najrazličnejšim oblikam trpljenja, in katerih življenje nenehno bremenita žalost in smrt’. Papeževa skrb je namenjena tudi tistim ljudem, ki so v iskanju mirnega bivališča za svoje družinsko in poklicno življenje zapustili domovino in zdaj živijo v izgnanstvu.

Benedikt XVI. bo ob koncu tedna v Bejrutu predstavil sklepni dokument posebne škofovske sinode za Bližnji Vzhod iz leta 2010, na programu pa je tudi govor za tamkajšnje politike, diplomate in verske voditelje. Vrhunec njegovega 24. potovanja v inozemstvo bo slovesno bogoslužje prihodnjo nedeljo v Bejrutu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh