Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež nima možganskega tumorja«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 21. 10. 2015 / 11:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež nima možganskega tumorja«

P. Lombardi je zanikal ugibanja medijev o bolezni svetega očeta.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je odločno zavrnil poročila, po katerih naj bi papež Frančišek bolehal zaradi tumorja. P. Lombardi je v izjavi za javnost ugibanja medijev označil za »povsem neutemeljena« in »skrajno neodgovorna«. »Ob tem pa sveti oče, kot lahko vsakdo vidi, zelo intenzivno in na povsem običajen način opravlja svoje dolžnosti.«



Italijanski časnik Quotidiano Nazionale je presenetil z vestjo, da so zdravniki pri papežu odkrili majhen, vendar ne maligen tumor na možganih. Gre za benigno tvorbo, ki jo je mogoče ozdraviti, so zapisali v prispevku. Papež naj bi pred dnevi skrivaj obiskal kliniko San Rossoro v Pisi, kjer naj bi ga pregledal japonski specialist Takanori Fukushima. Raziskava naj bi pokazala, da tvorba ni rakava in da operacija pri papežu ne bo potrebna.

Glavni urednik omenjenega časnika Andrea Cangini je informacijo potrdil. Kot je dejal, je računal na zavrnitev Vatikana. »Vesti dolgo časa nismo objavili, ker smo jo želeli natančno preveriti. Sploh ne dvomimo v njeno verodostojnost. Dlje časa smo se spraševali, ali naj jo objavimo ali ne. Zdi se nam, da to, kar velja za voditelje držav in vlad, velja tudi za papeža. Zaradi velikanskega javnega pomena teh osebnosti smo prepričani, da njihova pravica do zaščite osebnih podatkov ni toliko pomembna kot pravica javnosti do informacij«, je pojasnil Cangini.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh