Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež novembra potuje v Benin

Objava: 30. 09. 2011 / 12:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež novembra potuje v Benin

V Vatikanu so objavili program potovanja svetega očeta v zahodno Afriko, kjer bo Benedikt XVI. na nedeljo Kristusa Kralja obhajal slovesno sveto mašo z afriškimi škofi.

V Vatikanu so minulo sredo objavili uradni program tridnevnega potovanja papeža Benedikta XVI. v Benin med 18. in 20. novembrom letos. Vrhunca obiska te zahodnoafriške dežele bosta podpis in izročitev posinodalne apostolske spodbude posebne škofovske sinode za Afriko, ki je potekala oktobra 2009 v Vatikanu, v soboto, 19. novembra, v mestu Ouidah, in slovesno sklepno bogoslužje z afriškimi škofi na nedeljo Kristusa Kralja na stadionu v beninski prestolnici Cotonou.


Po prihodu na letališče v Cotonouju bo papež v petek, 18. novembra, najprej obiskal stolnico največjega mesta v Beninu. Naslednji dan se bo v predsedniški palači v Cotonouju sestal s predstavniki vlade, različnih državnih ustanov, diplomatskih zborov in največjih verskih skupnosti v državi. Po vljudnostnem obisku pri predsedniku države Yayiju Boniju bo Benedikt XVI. obiskal grob kardinala Bernardina Gantina (1922-2008).

Sledilo bo srečanje z duhovniki, semeniščniki in redovniki ter redovnicami v semenišču v zgodovinskem pristaniškem mestu Ouidah. Zatem bo sveti oče obiskal mestno baziliko Marijinega brezmadežnega spočetja, kjer bo z afriškimi škofi obhajal slovesno bogoslužje, v programu pa je tudi podpisovanje posinodalne apostolske spodbude.

V soboto popoldan se bo Benedikt XVI. vrnil v Cotonou, kjer se bo sestal z misijonarkami ljubezni, z otroki in deželnimi škofi.

Na nedeljo Kristusa Kralja, 20. novembra, bo papež obhajal slovesno bogoslužje na mestnem stadionu, med katerim bo papež izročil posinodalno apostolsko spodbudo. Sveti maši bo sledila molitev angelovega češčenja. V večernih urah se bo sveti oče s svojim spremstvom vrnil v Rim.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh