Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež o stanju rodnosti v Italiji in svetu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 05. 2021 / 11:56
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.05.2021 / 12:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež o stanju rodnosti v Italiji in svetu

Papež o stanju rodnosti v Italiji in svetu

14. maja v Rimu prirejajo spletno srečanje o demografski krizi, ki jo je epidemija še poglobila.

Papež bo govoril na srečanju o demografski krizi v Italiji in svetu FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek se bo udeležil srečanja o demografski krizi v Italiji in svetu, ki ga 14. maja prirejajo v italijanski prestolnici, poroča Radio Vatikan. Spletni dogodek z naslovom »Splošno stanje rodnosti« je sklical predsednik Foruma družinskih združenj Gigi De Palo.

Staranje prebivalstva in zmanjševanje rodnosti je pojav, s katerim se že dolgo časa soočajo številne države. Epidemija je demografsko krizo še povečala in o tem vprašanju bodo razpravljali na srečanju o demografski usodi Italije in sveta. Na začetku razprav bo svoje mnenje predstavil tudi papež Frančišek, ki bo 14. maja ob 9. uri in 30 minut osebno navzoč v rimskem Avditoriju sprave, kot je sporočil vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni. Tema je zaradi dramatičnih posledic epidemije postala še aktualnejša, saj je v Italiji več kot milijon družin potisnila v revščino. Osredji namen dogodka je poudariti vlogo soodgovornosti pri oblikovanju države, ki upošteva pomen novih rojstev.

Italija je že več kot desetletje vse starejša in manj poseljena država

Med govorniki bodo italijanska ministrica za družino Elena Bonetti, minister za izobraževanje Patrizio Bianchi in predsednik pokrajine Lacij Nicola Zingaretti. Gian Carlo Blangiardo, predsednik Nacionalnega statističnega inštituta, bo predstavil predvidevanja rodnosti v Italiji za naslednja desetletja. Udeleženci bodo o demografskem vprašanju razpravljali z vidika podjetništva, bank in zavarovalnic, povezali ga bodo s svetom medijev, športa in razvedrila. Med gosti bodo tudi nogometaš Lacija Ciro Immobile z ženo Jessico in igralka Anna Foglietta.

V tej demografski zimi je Italija že več kot desetletje vse starejša in manj poseljena država, ki jo pestijo strukturne in zakonodajne pomanjkljivosti na davčni, gospodarski in socialni ravni, kar se odraža v upadu števila rojstev. Ta scenarij je treba preoblikovati ter izkoristiti priložnost Nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost, ki ga je italijanska vlada predložila Evropski zvezi.

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh