Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež ob dnevu žena spomnil na matere begunke

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 03. 2022 / 18:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2022 / 19:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež ob dnevu žena spomnil na matere begunke
Papeževa objava je označena s ključnikom #8marec, ki zaznamuje današnji praznik. FOTO: Twitter/Papa Francisco

Papež ob dnevu žena spomnil na matere begunke

Papež Frančišek je ob mednarodnem dnevu žena spomnil na vse matere, ki so s svojimi otroki prisiljene zapustiti dom in bežati.

»Ko vidim Marijo, ki v naročju drži Sina, pomislim na mlade matere in njihove otroke, ki bežijo pred vojnami in lakoto ali čakajo v begunskih taboriščih. Veliko jih je!« je sveti oče danes zapisal na družbenem omrežju Twitter. Njegova objava je označena s ključnikom #8marec, ki zaznamuje današnji praznik.

Matere in ženske ne gledajo na svet, da bi ga izkoriščale, ampak da bi mu darovale življenje.

Frančišek je s tem ponovil besede, ki jih je izrekel ob svetovnem dnevu miru, na praznik Marije, Svete Božje Matere, 1. januarja 2022. Ob tej priložnosti je ljudi spodbudil, naj postanejo »obrtniki bratstva« in »na novo stkejo niti sveta, ki jih trgajo vojne in nasilje,« so zapisali v komentarju objave na spletnem portalu Vatican News.

Pri Devici Mariji je Frančišek izpostavil držo ohranjanja in premišljevanja. V novoletnem nagovoru v vatikanski baziliki sv. Petra je ob tem pojasnil: »Materin pogled je pot do vnovičnega rojstva in rasti. Matere in ženske ne gledajo na svet, da bi ga izkoriščale, ampak da bi mu darovale življenje.«

Kraljica miru, izprosi nam edinost v srcih in po vsem svetu.

V luči trpljenja žensk in otrok v Ukrajini je papež Frančišek v današnji objavi na družbenem omrežju znova pozval k miru: »Kraljica miru, izprosi nam edinost v srcih in po vsem svetu.«

Papež Frančišek je že večkrat spregovoril o mednarodnem dnevu žena. Na ta dan vedno spomni na pravice žensk in njihove potrebe. Podobno sta počela tudi njegova predhodnika Benedikt XVI. in Janez Pavel II.

Kupi v trgovini

Slika na lesu - Marija begunka
S podobo Marije
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh