Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež obhajal medijsko nedeljo in Gospodov vnebohod

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 05. 2018 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.05.2018 / 08:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež obhajal medijsko nedeljo in Gospodov vnebohod

»Pogled, usmerjen v nebo, toda z nogami na zemlji.«

Papež Frančišek je na včerajšnjo medijsko nedeljo časnikarje in druge zaposlene v medijih pozval k »novinarstvu miru«, »ki je v službi vseh ljudi, posebej tistih, ki nimajo svojega glasu«. Papež je na medijsko nedeljo spomnil z objavo omenjenega sporočila na družbenem omrežju Twitter.

Med tradicionalno opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra v Vatikanu je sveti oče pozdravil vse medijske delavce, ki si prizadevajo za resnico v posredovanju informacij, »da bi s tem prispevali k pravičnejši in mirnejši družbi«. Tema letošnje medijske nedelje je bila »Lažne novice in novinarstvo miru«.



Na praznik Gospodovega vnebohoda (ki ga v Italiji obhajajo na nedeljo) pa je papež kristjane pozval, naj svoj pogled usmerjamo proti nebu ter se obenem posvetimo svojim nalogam na zemlji. Ko je bil Kristus vzet v nebo, je učencem naročil, naj po svetu širijo njegovo oznanilo. To naročilo se je skozi stoletja nadaljevalo in se nadaljuje tudi danes ter zahteva sodelovanje vseh nas, je papež zatrdil pred okoli 45.000 zbranimi verniki in romarji na Trgu sv. Petra. Da bi ga lahko izpolnjevali, nujno potrebujemo Božjo pomoč, in to nam je Kristus poslal s Svetim Duhom.

Naloga oznanjevanja evangelija, ki jo je Jezus zaupal apostolom in njihovim naslednikom, škofom, velja za slehernega krščenega v Katoliški cerkvi. S krstom sta vsakemu kristjanu dani naloga in sposobnost, da krščansko sporočilo živi in oznanja.

Gospodov vnebohod nas spominja, da moramo biti vedno pripravljeni na srečanje z Jezusom, mu služiti in biti Njegove priče za vse ljudi. Kristusa moramo iskati tudi na poteh današnjega časa in »Njegove besede zveličanja širiti do skrajnih mej sveta«. Na tej poti, je pojasnil papež Frančišek, srečamo »Kristusa samega v bratih in sestrah«, predvsem v tistih najbolj ubogih. Na samem začetku je vstali Kristus poslal svoje apostole, da bi ljudem dajali konkretna in vidna znamenja upanja – in tudi danes smo poklicani k izpolnjevanju Jezusovega naročila.

Vir: Kathpress / Vatican News / RV
Foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh