Zapri
Iskanje

Papež obiskal prodajalno plošč v središču Rima

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 12. 01. 2022 / 11:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2022 / 18:55
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež obiskal prodajalno plošč v središču Rima

Papež obiskal prodajalno plošč v središču Rima
Papež se je do trgovine pripeljal v belem fiatu 500L, ki je kmalu pritegnil pozornost mimoidočih. FOTO: Vatican Media
Papež Frančišek je sinoči okoli 19. ure obiskal v trgovino »Stereosound« v bližini rimskega Panteona, kjer se je zadržal približno deset minut, pozdravil lastnico trgovine, ki je njegova stara znanka, ter njeno hčer in zeta.

Papež se je do trgovine pripeljal v belem fiatu 500L, ki je kmalu pritegnil pozornost mimoidočih, poroča Radio Vatikan. Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika Mattea Brunija je papež blagoslovil pred kratkim obnovljene prostore prodajalne, ki ima v izložbi vinilne plošče Marie Callas, skupine Pink Floyd in dela novejših avtorjev.

Pred trgovino so se zbrali mladi, ki so se šalili glede tega, kakšna glasba bi lahko zanimala papeža.

Medtem se je po besedah navzočih pred trgovino zbrala skupina ljudi, ki so že čakali s pametnimi telefoni, da bodo fotografirali in posneli papežev odhod. Večinoma so bili to mladi, ki so se šalili glede tega, kakšna glasba bi lahko zanimala papeža. Pogledovali so skozi okno in videli, da je papež blagoslovil Letizio, starejšo gospo, ki je lastnica trgovine, njenega zeta in hčerko. Hči je papežu izročila darilo, zavito v moder papir: gramofonsko ploščo s klasično glasbo s 33 vrtljaji na minuto.

Papež Frančišek se je takoj po obisku prodajalne vrnil v Vatikan. Rolete trgovine so se hitro spustile, gospa Letizia pa ni želela dati nobene izjave. Le na kratko je pojasnila, da je sveti oče »stara stranka« in je prihajal v trgovino še v času, ko je bil nadškof v Buenos Airesu in je kot kardinal prihajal na obisk v italijansko prestolnico. Dodala je, da je bil tokratni obisk »izredno lep« in »poln človečnosti«.

Papež Frančišek je v preteklosti že večkrat presenetil s svojim obiskom v rimskih trgovinah.

Papež Frančišek je v preteklosti že večkrat presenetil s svojim obiskom v rimskih trgovinah, spominjajo pri Radiu Vatikan: 4. septembra leta 2015 se je odpravil k optiku, da bi zamenjal okvir za očala, decembra leta 2016 pa je odšel v trgovino z ortopedskimi pripomočki po nove čevlje.

Pri avstrijskem Kathpressu pa spominjajo, da je sveti oče za medije že spregovoril o svojem glasbenem okusu: 85-letni cerkveni dostojanstvenik izredno rad prisluhne Mozartu, v njegovi zbirki gramofonskih plošč pa bi našli tudi dela Beethovna, Bacha in Wagnerja.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh