Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež obveščen o beatifikacijskem postopku za Janeza Pavla I.

Objava: 01. 10. 2012 / 08:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež obveščen o beatifikacijskem postopku za Janeza Pavla I.

Ob stoti obletnici rojstva ’33-dnevnega papeža’ 17. oktobra letos naj bi Kongregacija za zadeve svetnikov prejela seznam njegovih ‘junaških kreposti’.

Papež Benedikt XVI. je že obveščen o stanju beatifikacijskega postopka za Janeza Pavla I. (26.8.-28.9.1978). Škof Giuseppe Andrich iz škofije Belluno-Feltre, domače škofije ’33-dnevnega papeža’, je dosedanje izsledke v postopku Benediktu XVI. predstavil minuli teden med splošno avdienco, kot je poročal vatikanski časnik ‘L’Osservatore Romano’. Ob stoti obletnici rojstva papeža po imenu Albino Luciani 17. oktobra letos naj bi Kongregacija za zadeve svetnikov prejela seznam njegovih ‘junaških kreposti’.

Škof Andrich je za časnik povedal, da število romarjev v rojstni kraj Albina Lucianija, Canale d’Agordo na severu Italije, nenehno narašča. Tudi mlade nagovarja in navdušuje skromnost in jasen jezik nekdanjega papeža, je pojasnil tamkajšnji škof.

Beneški patriarh Albino Luciani je bil za papeža izvoljen 26. avgusta 1978. po triintridesetdnevnem pontifikatu je umrl 28. septembra istega leta. Beatifikacijski postopek za italijanskega papeža so odprli novembra 2003 v njegovi domači škofiji, ki leži na področju Benečije.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh